DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

LOTLP diskutē par tranzīta un loģistikas nozares aktualitātēm

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 4.decembrī, notika Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes (LOTLP) sēde, kurā tika apspriestas tranzīta un loģistikas nozares aktualitātes.

Padome izskatīja jautājumus par infrastruktūras attīstību pārvadājumu nodrošināšanai, uzklausīja VAS “Latvijas Dzelzceļš” ziņojumu par dzelzceļa infrastruktūras projektu attīstību un VAS “Latvijas Valsts ceļi” sniegto ziņojumu par aktualitātēm autoceļu infrastruktūras attīstībā, kā arī valsts akciju sabiedrības “Valsts nekustamie īpašumi” ziņojumu par infrastruktūras modernizācijas pasākumiem Latvijas – Krievijas un Latvijas – Baltkrievijas  robežšķēršošanas punktos.

VAS “Latvijas Dzelzceļš” valdes loceklis A.Lubāns uzsvēra četru būtisku infrastruktūras projektu attīstību. Tie ir Latvijas dzelzceļa tīkla elektrifikācija; Rīgas dzelzceļa mezgla posma Sarkandaugava – Mangaļi – Ziemeļblāzma modernizācija; Daugavpils pieņemšanas parka un tam piebraucamo ceļu attīstība; Dzelzceļa pasažieru apkalpošanas infrastruktūras modernizācija.

VAS “Latvijas Valsts ceļi” valdes priekšsēdētājs J.Lange attiecīgi norādīja uz ik gadu pieaugošo satiksmes intensitāti un uzsverot attiecīgi nepieciešamību uzlabot autoceļu infrastruktūru.

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” valdes loceklis J.Ivanovskis-Pigits informēja par robežšķēršošanas projektu attīstību robežšķēršošanas vietās “Terehova – Burački”, “Lavri – Bruņiševa”, “Silene – Urbāni” un “Pāternieki – Grigorovščina”.

Padome izskatīja jautājumu par Transporta attīstības pamatnostādņu 2021.-2027.gadam un Ostu attīstības programmas 2021.-2027.gadam izstrādes gaitu. Padome atbalstīja nepieciešamību strādājot pie Nacionālā attīstības plāna tajā ietvert sadaļu par Tranzīta un loģistikas nozares attīstību.

LOTLP pieņēma zināšanai Finanšu ministrijas sniegto ziņojumu par Eiropas Savienības fondu 2021.-2027.gada plānošanas perioda regulu priekšlikumiem, to saskaņošanas progresu un potenciāliem ierobežojumiem transporta jomas investīcijām.

 

Padome atzinīgi novērtēja paveikto ārvalstu investīciju piesaistē transporta un loģistikas nozarei un Latvijas tranzīta koridora starptautiskās konkurētspējas veicināšanā, tai skaitā vienotā zīmola izstrādi un tā starptautisko atpazīstamību.

 

LOTLP izskatīja ziņojumu par Reklāmas pasākumu plāna ietvaros paveikto 2019.gada un apstiprināja Reklāmas pasākumu plānu 2020.gadam. Padome atbalstīja jau iesākto pieeju par plāniem aktīvi strādāt ar partneriem un piedalīties izstādēs Krievijā, Baltkrievijā, Kazahstānā un Ķīnā, kā arī iespēju robežās arī citās valstīs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI