DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas vēstniece iesniedz akreditācijas vēstuli Bosnijai un Hercegovinai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 2. decembrī Sarajevā Latvijas vēstniece Gunta Pastore iesniedza akreditācijas vēstuli Bosnijas un Hercegovinas prezidentūras priekšsēdētājam Željko Komšičam(Željko Komšić).Amatpersonas pauda gandarījumu par Latvijas un Bosnijas un Hercegovinas konstruktīvajām un labajām divpusējām attiecībām, kā arī par sadarbību Eiropas Savienības (ES) kontekstā. Prezidentūras priekšsēdētājs pateicās par Latvijas atbalstu Bosnijas un Hercegovinas virzībai uz ES un NATO.

Vēstniece uzsvēra, ka Latvija turpinās atbalstīt ES paplašināšanos un ES perspektīvu Rietumbalkāniem. Željko Komšičs pauda nožēlu par oktobra Eiropadomes lēmumu atlikt paplašināšanās sarunu sākšanu ar Albāniju un Ziemeļmaķedoniju. Tas ir negatīvs signāls visām Rietumbalkānu reģiona valstīm. Bosnija un Hercegovina turpinās virzību uz ES, kas ir valsts stratēģiskais mērķis.

Atbalstot Bosnijas un Hercegovinas centienus virzībā uz ES, Latvija ir gatava arī turpmāk dalīties ES integrācijas un reformu pieredzē. “Esam gandarīti, ka Latvija piedalās ES twinning projektos Bosnijā un Hercegovinā un Rīgas Juridiskā augstskola apmāca tās valsts administrācijas pārstāvjus ES tiesībās,” teica vēstniece. 

Pārrunājot NATO tematiku, G. Pastore uzsvēra, ka Latvija atbalsta NATO atvērto durvju politiku un Bosnijas un Hercegovinas virzību dalībai NATO. Prezidentūras priekšsēdētājs Ž. Komšičs uzsvēra Bosnijas un Hercegovinas nozīmīgo lomu integrācijai NATO.

Akreditācijas vizītes laikā Gunta Pastore apmeklēja Bosnijas un Hercegovinas federācijas arhīvu, kur tikās ar tā direktoru profesoru Adamiru Jerkoviču (Adamir Jerković). Vēstniece pauda atzinību par veiksmīgo sadarbību starp abu valstu arhīviem, ko Latvija vēlas turpināt. G. Pastore īpaši pateicās A. Jerkovičam par oktobrī Sarajevā notikušo izstādi par godu Latvijas valsts simtgadei “Mēs gribam būt brīvi, mēs būsim brīvi!”.

Latvijas vēstniece rezidē Prāgā, Čehijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI