DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

E. Levits: Latvija un Kanāda ir līdzīgi domājošas valstis par globāliem izaicinājumiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits šodien Londonā tikās ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo (Justin Trudeau) – abu valstu līderi ir ieradušies uz NATO galotņu sanāksmi, kas šajās dienās notiek Lielbritānijā.

Tikšanās laikā E. Levits pateicās Dž. Trudo par Kanādas ieguldījumu Latvijas, Baltijas un visas Eiropas drošībā, ar teju 600 karavīriem vadot NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijas kaujas grupu Ādažos. E. Levits ar atzinību novērtēja Dž. Trudo sarunā apliecināto, ka Kanāda turpinās šo misiju Latvijā, jo tas ir gan Kanādas, gan visas NATO alianses interesēs. Pārrunājot NATO aktualitātes, Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvija vēlas Eiropas drošības pīlāra stiprināšanu NATO ietvaros, lai izvairītos no jebkādas funkciju dublēšanās šajā jomā. Latvijas prezidents arī augstu novērtēja Kanādas dalību Latvijā izvietotajā NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrā (NATO StratCom COE).

Abas puses apspriedās par divpusējo attiecību intensificēšanu ekonomiskajā laukā. Tika izteikta pārliecība, ka noslēgtais ES un Kanādas Visaptverošais ekonomikas un tirdzniecības nolīgums (CETA) ļaus uzņēmējiem veidot aktīvākas saites.

Tāpat E. Levits sarunā pieminēja dinamisko Kanādas latviešu kopienu, kas ikdienā veido aktīvas saites starp abām valstīm.

Sarunas gaitā E. Levits un Dž. Trudo secināja, ka Latvija un Kanāda ir līdzīgi domājošas valstis arī par globāliem izaicinājumiem, kas skar visu pasauli, tādiem kā klimata pārmaiņas. Abas puses bija vienisprātis, ka valstīm jābūt ambiciozākām, risinot problemātiku, kas saistās ar vides un klimata pārmaiņu izaicinājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI