DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

S. Riekstiņš: jānodrošina finansējums pasaules motokrosa čempionāta Latvijas posma rīkošanai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

“Ja budžetā netiks rasti līdzekļi, lai nodrošinātu plānotā pasaules čempionāta posma motokrosā norisi Latvijā, tad arī citiem sporta pasākumiem nauda nav jādod. Pasaules čempionāts motokrosā sniedz lielu pievienoto vērtību gan valsts tēlam, gan valsts budžetam, un būtu neprāts laist garām šo iespēju,” otrdien, 3.decembrī, sacīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš pēc sēdes, kurā deputāti diskutēja par Latvijas Motosporta federācijas darbību un starptautiskajiem pasākumiem motosportā.

Kā akcentēja S.Riekstiņš, nākamgad plānotā pasaules čempionāta motokrosā norise Latvijā ir apdraudēta, jo līdz šim nav skaidrības par valsts atbalstu sacensību rīkošanai, lai gan tās sniedz vērā ņemamus ekonomiskos ieguvumus un pozitīvi ietekmē valsts budžetu, ļaujot atpelnīt ieguldītos līdzekļus.

Par katru ieguldīto eiro pretim tiek saņemti 3,3 eiro, atsaucoties uz aizvadīto sacensību izvērtējumu, deputātus informēja Latvijas Motosporta federācijas pārstāvji. Sacensības pulcē ap diviem tūkstošiem dalībnieku, turklāt piesaista arī līdzjutēju interesi.

S.Riekstiņš informēja, ka Sporta apakškomisija jautājumā par atbalstu pasaules čempionāta motokrosā Latvijas posma rīkošanai sūtīs vēstuli Nacionālajai sporta padomei. Sacensības Latvijā plānotas 2020.gada 14.jūnijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI