DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Madonas novadā noslīkst četri cilvēki, bet Salaspilī ugunsgrēkā cieta divi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 2.decembra plkst. 6.30 līdz 3.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 52 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem un 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakardien plkst. 9.11 VUGD saņēma izsaukumu uz Madonas novada Aronas pagastu, kur, kā liecināja sākotnējā informācija, uz ledus atrodas automašīna, kurā iekšā atrodas cilvēki. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka automašīna bija nobraukusi no ceļa, apgāzusies uz jumta, ieslīdējusi dīķī un ielūzusi ledū tā, ka tikai riepas bija redzamas laukā no ūdens. Pirms VUGD ierašanās no automašīnas saviem spēkiem izkļuva divi cilvēki, no kuriem viens bija devies uz tuvējām mājām un zvanījis 112. Abi cilvēki, kuri no automašīnas izkļuva pirms VUGD ierašanās, tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsdzēsēji glābēji no noslīkušās automašīnas izcēla vienu noslīkušos, bet pārējo noslīkušo izcelšana bez speciālā papildaprīkojuma izmantošanas nebija iespējama. Ugunsdzēsēji glābēji ar vinčas palīdzību automašīnu no dīķa izvilka un no tās izcēla vēl trīs noslīkušus cilvēkus.

VUGD aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem uz ceļiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa segumam atbilstošu ātrumu. Gadījumā, ja ir noticis ceļu satiksmes negadījums un nepieciešama operatīvo dienestu palīdzība, aicinām nekavējoties zvanīt 112!

Šorīt plkst. 5.05 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Salaspili, kur no kādas dzīvojamās mājas skursteņa bija redzami dūmi un liesmas. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamās mājas jumts un starpstāvu pārsegums. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem. Plkst. 6.22 ugunsgrēks tika lokalizēts un tā kopējā degšanas platība ir 60m2. Šobrīd ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektrības vadi, televizors, sadzīves mantas, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, elektrības stabs, vieglā automašīna, ēkas koka konstrukcijas, divas dzīvojamās mājas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI