DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Parlamentārā sekretāre piedalīsies NATO jautājumiem veltītā konferencē Londonā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2019. gada 3. decembra līdz 5. decembrim Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica uzturēsies Londonā, Apvienotajā Karalistē, kur piedalīsies NATO jautājumiem veltītā konferencē un tiksies ar diasporas pārstāvjiem.

3. decembrī parlamentārā sekretāre piedalīsies konferencē par NATO darbību un nākotni (NATO Engages: Innovating the Alliance), kas ir augsta līmeņa pasākums pirms NATO līderu sanāksmes ar mērķi veicināt plašāku diskusiju starp politikas veidotājiem un domnīcu, universitāšu pārstāvjiem un sabiedrību. Šogad konferencē tiks pievērsta uzmanība, kā NATO risina ģeopolitisko nenoteiktību un mainīgos drošības draudus. Konferences dalībnieki pārrunās jautājumus, kas saistīti ar hibrīddraudiem, dezinformāciju, kiberdrošību, jauno tehnoloģiju ietekmi uz drošību un valstu sāncensību. Konferencē piedalīsies NATO ģenerālsekretārs Jens Stoltenbergs (Jens Stoltenberg), Kanādas premjerministrs Džastins Trudo (Justin Trudeau), Polijas prezidents Andžejs Duda (Andrzej Duda), Norvēģijas premjerministre Erna Solberga (Erna Solberg), Nīderlandes premjerministrs Marks Rute (Mark Rutte), kā arī vairāku valstu ārlietu un aizsardzības ministri, ministru vietnieki, parlamentu, domnīcu, augstākās izglītības iestāžu un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Savukārt 4. decembrī Z. Kalniņa-Lukaševica piedalīsies Latvijas vēstniecības Apvienotajā Karalistē organizētajā Valsts prezidenta kundzes Andras Levites un veselības jomas diasporas profesionāļu apaļā galda diskusijā par Latvijas veselības nozares attīstību. 5. decembrī viņa piedalīsies Valsts prezidenta tikšanās reizē ar latviešu diasporas pārstāvjiem.

Londonā parlamentārajai sekretārei paredzēta tikšanās arī ar domnīcas Centre for European Reform ārpolitikas direktoru Īanu Bondu (Ian Bond) un  dalība domnīcas The UK in a Changing World organizētajā konferencē par breksitu.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI