DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimā diskutē par atbalstu ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ernests Dinka, Saeima

Pirmdien, 2.decembrī, norisinājās ikgadējā diskusija “Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”, un šogad tās centrā bija jautājumi, kas aktuāli ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām, tostarp par iekļaujošu izglītību un nepieciešamo atbalstu. Pasākumu rīkoja Saeimas Sociālo un darba lietu komisija un organizācija “SUSTENTO”, atzīmējot Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti. 

Diskusiju atklāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens un klātesošos uzrunāja arī labklājības ministre Ramona Petraviča, veselības ministre Ilze Viņķele un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas “SUSTENTO” valdes priekšsēdētāja Gunta Anča. Pasākuma ieskaņā tika atklāta mākslinieka Mareka Odumiņa gleznu izstāde. 

Diskusijas dalībnieki pārrunāja jautājumus par iekļaujošo izglītību, tās pieejamību, marginalizācijas riskiem vispārējās izglītības sistēmā, tehniskajiem palīglīdzekļiem un asistentiem. 

Tāpat diskusijas dalībnieki runāja par atbalstu ģimenei, kā arī par partnerattiecību stabilitāti, ekonomisko aktivitāti, resursu pieejamību, ģimeņu, kurā aug bērns ar īpašām vajadzībām, stigmatizāciju, deinstitucionalizāciju.   

Konferencei interesenti varēja sekot līdzi arī tiešraidē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv

Latvijas parlamentā diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”, atzīmējot 3.decembri -  Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti –, tiek rīkota kopš 2010.gada. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI