DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimā notiks seminārs par atjaunojamo energoresursu perspektīvu Latvijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 3.decembrī, Saeimā notiks seminārs “Tīras enerģijas pakete un nacionālie enerģētikas un klimata plāni – atjaunojamo energoresursu perspektīva Latvijā”. Tajā plānots pārrunāt Atjaunojamo energoresursu direktīvu un nacionālo atjaunojamo energoresursu politiku, īpašu uzmanību veltot jautājumam par atjaunojamo energoresursu potenciālu Latvijā.

Semināru rīko Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija sadarbībā ar Eiropas Atjaunojamo enerģijas avotu forumu EUFORES. Semināru atklās Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētājs Jānis Vitenbergs, savukārt sesijas vadīs EUFORES ģenerālsekretārs Jans Geiss (Jan Geiss).

Pirmajā semināra sesijā plānots pārrunāt Latvijas pašreizējo situāciju atjaunojamo energoresursu jomā un nacionālajos enerģētikas un klimata plānos paredzētos risinājumus. Sesijas mērķis ir iepazīstināt ar esošajiem apstākļiem Latvijā, lai pārrunātu turpmāko politikas veidošanu atjaunojamo energoresursu sistēmas jomā.

Otrajā sesijā dalībnieki diskutēs par jauno enerģētikas sistēmu un enerģētikas tirgus tendencēm Latvijā. Jomas pārstāvji iepazīstinās ar nozares inovācijām, potenciālajiem biznesa modeļiem, kurus iespējams pielāgot Latvijas enerģētikas sistēmai. Sesijā pārrunās saules enerģijas izmantošanas un ieviešanas potenciālu Latvijā un vēja enerģijas attīstību nākamajā desmitgadē, kā arī bioenerģētikas ieguves un izmantošanas potenciālu Baltijas reģionā.

Pēc tam paredzēta ekspertu diskusija par jautājumiem, kas skar enerģētikas pārejas veidošanu un finansēšanu Latvijā.

Seminārs norisināsies otrdien, 3.decembrī, pulksten 11.00 Baltiešu zālē, Jēkaba ielā 6/8.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI