DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Tallinā balvu saņem Daces Pūces filmas projekts

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO no Tallinas: Matīss Kaža un Erlend Straub, PÖFF

Tallinas starptautiskā kinofestivāla “Melnās naktis” industrijas sadaļā “Works In Progress” galveno balvu – atbalstu filmas pēcapstrādes procesam – saņēmusi režisores Daces Pūces topošā pilnmetrāžas spēlfilma “Bedre”, kas finansēta Nacionālā Kino centra bērnu un jauniešu filmu programmā.

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā šajās dienās noslēdzas Ziemeļeiropā vienīgais A-klases festivāls Melnās Naktis / Pimedate Ööde Filmifestival, un pirmās balvas sadalītas kinoindustrijas pasākumu platformās Industry Tallinn un tās ietvaros Baltic Event. Ar balvu pasniegšanas ceremoniju noslēdzās nedēļu ilgs darbs – projektu prezentācijas, filmu un projektu demonstrēšana, paneļdiskusijas un tikšanās –; festivāla industrijas sadaļā strādāja vairāk nekā 600 viesi no 54 valstīm.

Starptautiskajai topošo filmu platformai Works In Progress, kas šogad notika jau piekto reizi, bija atlasīti astoņi projekti; šajā platformā producenti iepazīstina kolēģus, filmu izplatītājus un festivālu pārstāvjus ar ražošanā esošām filmām. Žūrija triju kinoprofesionāļu sastāvā lēma galveno balvu piešķirt projektam, kurš “veiksmīgi apvieno radošo un komerciālo potenciālu”, - Daces Pūces topošā filma Bedre (studija Marana Production), režisores debija pilnmetrāžas spēlfilmas formātā, kuru producē Kristele Pudane un Elīna Zazerska. Žūrija paredz, ka “šis īpašais pieaugšanas stāsts ir universāli saprotams, un tam ir potenciāls šķērsot robežas”.

Augstākais apbalvojums kategorijā Work in Progress nozīmē projektam piešķirtus 10 000 EUR filmas pēcapstrādei, kas tiks veikta Somijas kompānijā Post Control.

Latvijas Kultūras akadēmijas kinorežijas maģistrantūras absolvente Dace Pūce savu debijas filmu Bedre balsta prozaiķes Janas Egles stāstos un mūsdienu realitātē – tas ir aktuāls sabiedrības šķērsgriezums, bērni, kas aug bez vecākiem (mirušiem vai aizbraukušiem) un tāpēc saskaras ar emocionālu vardarbību un attiecību problēmām. Galvenajās lomās šajā filmā ir desmit gadus vecs puika un vēl daži līdzīga vecuma bērni. Filmas radošajā komandā ir arī operators Gatis Grīnbergs, māksliniece Laura Dišlere un producente Kristele Pudane (viņas iepriekšējais darbs ir Simtgades filma Baltu ciltis), pieaugušo lomās – Dace Eversa, Aigars Vilims, Inese Kučinska un citi, arī poļu aktrise Agate Buzek. Filmas Bedre pirmizrāde gaidāma 2020. gadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI