DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Latvijas valsts mežu stipendiju mākslā saņem māksliniece Sandra Strēle

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pulcējoties Latvijas Mākslas akadēmijas studentu radošo darbu ielokā, trešdien, 27. novembrī, tika pasniegta jau trešā AS “Latvijas valsts meži” (LVM) stipendija mākslā.

Visu novembri LVM Rīgas klientu centra apmeklētājus priecēja 15 stipendijai izvirzītie Latvijas jauno mākslinieku darbi, kas tikuši darināti ne vien uz audekla, bet arī uz tik neierasta materiāla, kā spogulis. Žūrijas komisija, ņemot vērā pretendentu māksliniecisko profesionalitāti un darba atbilstību konkursa tēmai “Jaunaudze”, par šī gada 1500 eiro stipendijas saņēmēju atzina Sandru Strēli un viņas gleznoto darbu “Pamats mežā”.

Lai gan ikdienā autore strādā ar audeklu, viņa bieži vien veido arī glezniecības instalācijas, kurās izvieto objektus, tekstus, skaņas un citus medijus, tādējādi padarot apmeklētāja pieredzi pēc iespējas bagātāku.

“Līdz šim mežs ir vijies cauri visos manos darbos, un to parasti izmantoju arī kā simbolu. Šī darba ideja ir mežs kā visa pamats, gluži tāpat kā māja. Tādēļ gleznā redzamās mājas siluets ir mazliet gaistošs – lai vienlaicīgi varētu saskatīt gan to, gan apkārt esošo mežu. Tas parāda, ka mežs ir tas, no kā top mūsu mājas, taču vienlaikus atgādina, ka māja ir arī cilvēka pamatvienība, kurā patverties, justies droši un kopt savu vērtību sistēmu,” par darbu stāsta Sandra Strēle.

Sveicot klātesošos darbu autorus, LMA asoc. prof. Andris Vītoliņš norādīja, ka šogad konkurence esot bijusi īpaši sīva, jo stipendiju konkursam darbus iesnieguši ap 50 mākslinieki. Tāpat tika uzteikta arī autoru apņēmība, jo lielākā daļa no māksliniekiem pirms darbu veidošanas devušies uz mežu, lai smeltos iedvesmu no pirmavota.

Stipendiju konkurss “Latvijas valsts mežu stipendija mākslā”  norit jau trešo gadu sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju. Stipendijas mērķis ir veicināt akadēmijas studentu vidū izpratni par mežu kā Latvijas lielāko atjaunojamo resursu, kas nemitīgi aug. Papildu informācija un stipendiju konkursa nolikums ir pieejams vietnē www.lvm.lv/maksla.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI