DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Dobelē notiks Jaunākā instruktora kursa un Instruktoru kursa izlaidums

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 29.novembrī, Dobelē, Zemessardzes Mācību centrā notiks Jaunākā instruktora kursa un Instruktora kursa izlaidums.

Jaunākā instruktora kursu absolvēs 35, savukārt Instruktora kursu beigs 6 zemessargi no vairākām Zemessardzes vienībām.

Izlaidumu apmeklēs visu Zemessardzes brigāžu vadības pārstāvji un Zemessardzes virsseržanta pienākumu izpildītājs štāba virsseržants Dainis Ceirulis.

Jaunākā instruktora kursa mērķis ir sniegt apmācāmajiem nepieciešamās zināšanas un prasmes, lai viņi spētu vadīt mazu vienību (līdz 8 cilvēkiem) ikdienā un militārajās mācībās.

Instruktora kursa mērķis ir sniegt kursantiem nepieciešamās zināšanas un iemaņas, lai viņi spētu patstāvīgi apmācīt personālu vada līmenī. Mācības tiek organizētas kā lekcijas, vingrinājumi un praktiskie vingrinājumi dienā un nakts laikā, paaugstinātās fiziskās un garīgās slodzes apstākļos.

Zemessardze ir lielākā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un teritoriālās aizsardzības pamats. Zemessardze dod iespēju pilsoņiem brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās drošību un aizsardzību. Zemessardze ir izaicinājums ikvienam pilnveidot sevi, iegūstot jaunas zināšanas, organizēti un saturīgi pavadīt brīvo laiku.

Zemessardzē uzņem 18–55 gadus vecus Latvijas Republikas pilsoņus bez sodāmības vai apsūdzībām par nozieguma izdarīšanu. Uz kandidātiem attiecas vairāki citi ierobežojumi, ar kuriem var iepazīties Zemessardzes mājaslapā sadaļā Prasības uzņemšanai. Lai vienkāršotu pieteikšanos dienestam Zemessardzē un veicinātu atgriezenisko saiti ar iedzīvotājiem, interesenti ir aicināti zvanīt uz Zemessardzes vienoto diennakts tālruņa numuru 1811. Vairāk par dienestu Zemessardzē un bataljonu kontaktinformāciju iespējams noskaidrot Zemessardzes mājaslapā: www. https://www.zs.mil.lv/

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI