DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Čiekuru un skuju vainagi - no dabas nākuši svētku vēstneši

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ziemas saulgriežu gaidīšanas laikā Latvijas valsts mežu vēstniecībā, Vaiņodes ielā 1, Rīgā, jau rodama gada brīnumaināko svētku noskaņa. Te plašā klāstā pieejami adventes vainagi un svētku rotājumi, ko no dabas materiāliem darinājušas LVM kokaudzētavu un Kalsnavas arborētuma darbinieki. Lieliska iespēja ienest gaismu savās mājās un dāvāt dabas skaistumu saviem tuvākajiem!

“Ik gadu mūsu kolēģi cenšas radīt svētku rotājumus un adventes vainagus, kas ienesīs kripatiņu gaišuma, cerības un smaržas ik viena mājās. Šajos unikālajos eko rotājumos ir ievīts sirds siltums un laba vēlējums. Reti kurš meistars spēj ieguldīt tik lielu darbu un meistarību! Šie darinājumi kalpos un priecēs gadu no gada, ja vien tiks rūpīgi glabāti,” stāsta Latvijas valsts mežu vēstniecības konsultante Līga Urtāne.

Smiltenes kokaudzētavas, Latvijas valsts mežu Kalsnavas arborētuma, Kalsnavas un Strenču kokaudzētavu darbinieki radījuši dažnedažādus un neatkārtojamus dekorus, kā piemēram, čiekuru podus, kuros glabāt noderīgas un pat gardas lietas. Pieejamas arī tradicionālas un praktiskas svētku rotas, kas ieguvušas netradicionālu un īpašu veidolu, kā piemēram, adventes vainagi no garzvīņu baltegles skujām, sarkanās lazdas vainagi ar lazdu riekstiem vai svētku rotas no cieši sapītiem lielākiem un mazākiem čiekuriem. Arī tradicionālie zaļie skuju vainagi pieejami dažādos lielumos un ar plašu rotājumu klāstu.

Unikālos akcentus katram vainagam dāvā melnalkšņu čiekuri, kadiķu čiekurogas, kastaņi, ozolzīles un zīļu cepurītes, rieksti ar visiem čemuriem, valrieksti, sūnas, rododendru, kokveida peoniju, puķu pogaļas, piepes, baltegļu čiekuru zvīņas un citi dabas brīnumi

Svētku dekori jeb bumbas, kas darinātas no irbeņu, sausseržu, tūju, liepu sēklām, bārbelēm, pīlādžogām un kadiķogām – pieejamas gan lielākas, gan mazākas. Radošākas personības novērtēs iespēju darināt savu svētku bumbu pašu rokām, izvēloties vien dekoratīvo bumbu veidošanas komplektu ar noteiktām sēklām vai čiekuriem. Šogad arī LVM Kalsnavas kokaudzētava piedāvā čiekuru kasti, sniedzot plašas čiekuru izmantošanas iespējas: ar tiem var dekorēt svētku vainagu, iekārt svētku eglītē vai ar to palīdzību uzburt īpašu gaisotni telpu iekārtojumā. Kas nāk no dabas, tas noder!

Svētku gaidīšanas laiks Latvijas valsts mežu vēstniecībā sācies ar adventes vainagu darbnīcu un svētku izstādi. Starptautiskā izstāde “Ziema. Koks. Egle” iedvesmo palūkoties uz egli no netradicionāla skatpunkta: egle, kas radīta mākslinieku rokām, ne augusi mežā vai podā. Izstāde apskatāma līdz 5. decembrim.

Latvijas valsts mežu vēstniecības klientiem iebraukšana stāvlaukumā bez maksas, paņemot caurbraukšanas žetonu vienai stundai.

Svētku piedāvājums vēstniecībā aug ar katru dienu, piedāvājot interesentiem arvien jaunas lietas. Jau pieejamas arī dažādu šķirņu un lieluma eglītes podiņos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI