DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Šorīt ugunsgrēkā Liepājā cieta cilvēks

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 26.novembra plkst. 6.30 līdz 27.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 31 izsaukumu, no kura deviņi bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 3.56 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Liepājā, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkā izveidojies sadūmojums un deg dzīvoklis 16m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 12 cilvēki, bet ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vēl 42 cilvēkus. Viens no evakuētajiem cilvēkiem bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 5.34 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji saņēma arī sešus izsaukumus saistībā ar dūmvados degošiem sodrējiem. Katru gadu apkures sezonas laikā pieaug to ugunsgrēku skaits, kuru iespējamais iemesls ir saistīts ar apkures lietošanu – netīrītiem dūmvadiem, bojātu un nepareizu apkures ierīču lietošanu. VUGD aicina ievērot piesardzību apkures sezonas laikā – iztīriet skursteņus, nelietojiet bojātas krāsnis un ekspluatējiet tās atbilstoši ugunsdrošības prasībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI