DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
1
1

Jau 30. novembrī notiks meistarklase “Esi drosmīgs – pamēģini!”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ko nozīmē pumpiņas Braila rakstā? Ko nozīmē dažādie roku žesti zīmju valodā? Tā nav slepena valoda, ko prot tikai izredzētie. Tā ir valoda, kuru iespējams apgūt ikvienam! Nāc uz Latvijas Nacionālo bibliotēku 30. novembrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 14.00 un izaicini sevi meistarklasēs, kas ļaus šo valodu apgūt un ieraudzīt līdzcilvēku ikdienu no cita skatu punkta.

Tiesībsarga birojs, sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku un invalīdu un viņu draugu apvienību “Apeirons” sestdien, 30. novembrī laikā no plkst. 10.00 līdz 14.00, piedāvās Latvijas Nacionālās bibliotēkas apmeklētājiem zīmju valodas un Braila raksta meistarklases. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja izbraukt īpašu šķēršļu joslu riteņkrēslā, lai saprastu, cik patiesībā izaicinājumiem pilna ir cilvēku ar kustību traucējumiem ikdiena. Visi šie pasākumi apmeklētājiem ir bez maksas.

Zīmju valodas meistarklase būs lieliska iespēja apgūt pamata saziņas frāzes zīmju valodā, ko var izmantot gan draugu lokā kā slepeno valodu, gan kā priekšrocību saziņā ar vājdzirdīgiem vai nedzirdīgiem cilvēkiem. Kā arī iemācīties interesantus un starptautiski atpazīstamus zīmju valodas žestus. Braila raksta meistarklasē klātesošie varēs uzrakstīt savu vārdu uz īpašas dāvanas – grāmatzīmes – Braila rakstā, kā arī izprast Braila raksta veidošanas pamatus. Savukārt, izbraucot īpašu šķēršļu joslu riteņkrēslā, apmeklētāji varēs saprast, cik liela nozīme ir ikvienam pagriezienam, paaugstinājumam un slīpumam.

Meistarklases tiek organizētas kā viena no invaliditātes dienai veltīto pasākumu aktivitātēm. Jau piekto gadu pēc kārtas Tiesībsarga birojs, Latvijas Nacionālā bibliotēka un invalīdu un viņu draugu apvienību “Apeirons” organizē pasākumu ciklu, kas vērš sabiedrības uzmanību un mudina iesaistīties ar invaliditāti saistīto jautājumu aktualizēšanā.

 

Par apvienību “Apeirons”

Apvienība Apeirons ir cilvēku ar invaliditāti interešu aizstāvības nevalstiskā organizācija, kuras darbības prioritātes ir pieejamas vides attīstība, sociālo pakalpojumu dažādošana, nodarbinātība, sabiedrības informēšana, brīvprātīgais darbs un izglītība.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI