DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Kariņš ar Viņķeli vienojas par tuvākajos trīs mēnešos veicamajiem darbiem veselības aprūpes nozarē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš otrdien tikās ar veselības ministri Ilzi Viņķeli, lai pārrunātu ministres redzējumu par iespējām uzlabot veselības aprūpes sistēmu. Ministru prezidents otrdien arī izdeva rezolūciju I. Viņķelei, norādot, ka līdz 31. janvārim jāsagatavo un Ministru kabinetā jāiesniedz piedāvājums par jaunu darba samaksas atalgojuma modeli mediķiem.

“Izprotot situāciju veselības aprūpes nozarē, valdība ir apņēmusies turpināt darbu pie papildu finansējuma piešķiršanas nozarei, strādājot pie 2021. un 2022. gada budžetiem. Taču veselības aprūpes sistēmā ir veicami konkrēti uzlabojumi jau šobrīd, kas neprasa papildu ieguldījumus, bet padarītu to caurspīdīgāku, efektīvāku un pieejamāku. Šodien ar veselības ministri pārrunājām viņas redzējumu par prioritāri veicamajiem darbiem veselības aprūpē. Sagaidu, ka ministre ar tiem drīzumā iepazīstinās gan valdības kolēģus, gan sabiedrību,” uzsvēra K. Kariņš.

Ministru prezidents un veselības ministre vienojās, ka 10. decembra Ministru kabineta sēdē I. Viņķele piedāvās slimnīcu tīkla modeli atbilstoši sniegto pakalpojumu līmeņiem, lai nodrošinātu vienmērīgus un kvalitatīvus pakalpojumus visā valstī. 

Tāpat Ministru prezidents decembra sākumā sagaida veselības ministres pārskatu par veselības aprūpes sistēmas reformu gaitu un priekšlikumus tās uzlabošanai, ņemot vērā aktuālo situāciju veselības aprūpē. 

Savukārt līdz 31. janvārim Veselības ministrijai jāsagatavo piedāvājums jaunai ārstniecības personu darba samaksas kārtībai, lai ieviestu caurskatāmu un vienotu nozarē strādājošo atalgojumu sistēmu un novērstu tajā iespējamās netaisnības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI