DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika
2
2

Latvija iesniegusi EXPO 2020 organizatoriem Final designe

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera pirmdien, 25.novembrī, iesniegusi Expo 2020 organizatoriem Final designe jeb Latvijas izpratnē pilnu paviljona būvniecības tehnisko projektu.

Tas kopumā ir veidots no 17 dokumentu sējumiem, no kuriem desmit bija Concept designe, saņemot apstiprinājumu augustā, savukārt šodien iesniegti pārējie septiņi sējumi, lai saņemtu Final designe.

“Esam patiešām lepni, ka šis milzīgais darbs dokumentu sagatavošanā sāk finalizēties un domājams, ka jau decembra vidū tiks saskaņots Final designe, lai uzsāktu darbu pie paviljona būvēšanas,” saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Pašreiz sagatavots ne tikai pats paviljona projekts, bet izstrādāta arī satura koncepcija, kuru realizējot paredzama pozitīva pieredze kā apmeklētājiem, tā arī Latvijas uzņēmumiem eksporta attīstīšanai. Pēc būvekspertu aplēsēm Latvijas paviljona būvniecībai nepieciešami aptuveni seši mēneši, kas ir pietiekams laiks, lai pagūtu veikt sagatavošanās darbus un noteiktajā laikā jeb 2020.gada 20.oktobrī mūsu valsts būtu gatava dalībai Expo 2020 Dubaijā.

Latvija Expo 2020 Dubaijā piedalīsies ar paviljonu “Ēters” ko izstrādāja arhitekti Kārlis Bērziņš, Niklāvs Paegle un Dagnija Smilga (Riga Architecture Institute), ko Apvienoto Arābu Emirātu prasībām adaptējis Dubaijas vietējais uzņēmums “Werner Wanders Falasi Consulting Architects”.

Expo 2020 Dubaijā paredzēts kā ievērojams notikums ne tikai Apvienotajos Arābu Emirātos, bet visā Tuvo Austrumu, Āfrikas un Āzijas reģionos, aptverot 3,2 miljardus iedzīvotāju, tādējādi ieinteresējot visas pasaules iedzīvotājus, jo organizatori plāno, ka pusgada garumā Expo 2020 apmeklēs vismaz 25 miljoni cilvēku, no kuriem 70% paredzams, ka būs ārvalstnieki. Šajā pasākumā piedalīsies vairāk nekā 190 valstis.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI