DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

E. Levits novērtē Tiesu administrācijas darbu tiesu modernizācijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, VPK

22. novembrī Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar Tiesu administrācijas vadību un pārrunāja iestādes līdzšinējo darbību un ieceres tiesu modernizācijas un e-pakalpojumu attīstībā.

Diskutējot par e-pakalpojumu ienākšanu tiesu darbā, Valsts prezidents atzinīgi novērtēja Tiesu administrācijas progresīvo darbību sabiedrībai sniegto pakalpojumu modernizēšanā (izstrādātas dažādas informācijas sistēmas, virtuālais asistents Justs), par ko Tiesu administrācija saņēmusi arī starptautisku atzinību – Eiropas publiskās pārvaldes balvu un Eiropas Komisijas īpašo balvu “Temīdas kristāla svari”. “Tiesu administrācija ar saviem novatoriskajiem risinājumiem ir avangardā, tādējādi starptautiskā mērogā izceļot Latvijas valsts pārvaldi,” norāda E. Levits.

Tikšanās laikā tika pārrunāts arī Tiesu administrācijas paveiktais, lai veicinātu tiesu komunikāciju ar sabiedrību. E. Levits uzsvēra, ka mūsdienās pieņemto nolēmumu skaidrošanā arvien nozīmīgāka ir tieši tiesnešu komunikācija ar medijiem un sabiedrību, tādējādi veicinot iedzīvotāju izpratni par tiesu sistēmas darbu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI