DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Notiks lekcija par medijpratības izaicinājumiem algoritmu laikmetā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 26. novembrī, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē notiks ceļojošās izstādes „Fake≠Fact Info Lab” atklāšana un dāņu eksperta lekcija par medijpratības jautājumiem.

Laikmetā, kad arvien pieaug iedzīvotāju pieeja lielam informācijas apjomam no neierobežota daudzuma avotu, tostarp, nerediģētām platformām internetā un sociālajos tīklos, palielinās nepieciešamība pēc prasmēm, kuras ļautu atšķirtu baumas no īstenības, ziņas no viedokļiem, faktus no viltojumiem, informāciju no nepatiesas informācijas un dezinformāciju no žurnālistikas. Lai mediju lietotājiem, kas ir gandrīz ikviens no mums, sniegtu dažādus rīkus informācijas izvērtēšanā, notiks Ziemeļvalstu žurnālistu centra valdes locekļa un vecākā padomnieka Leifa Lensmana (Leif Lonsmann) lekcija par medijpratības izaicinājumiem algoritmu laikmetā.

Lekcija notiks vienlaikus ar ceļojošās izstādes „Fake ≠Fact Info Lab” atklāšanu, kas ir daļa no rīkkopas skolotājiem “Fake ≠ Fact”. To izstrādājis Zviedru institūts jauniešu avotkritikas prasmju uzlabošanai un dažādu informācijas kanālu izmantošanai. Rīkkopā tiek aplūkoti dažādi naratīva veidošanas paņēmieni, un kā tajos atpazīt manipulāciju, kas radīta, lai slēptu nepatiesu un maldinošu informāciju.

Ceļojošā izstādes atklāšana norisināsies 26. novembrī plkst. 14.15. Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes 2. stāva foajē, piedaloties Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekānam Jānim Ikstenam. Pēc atklāšanas plkst. 14.30 Jesaja Berlina auditorijā notiks dāņu eksperta Leifa Lensmana lekcija.

Izstāde Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē būs aplūkojama līdz 13. decembrim.

Projektu atbalsta Zviedru institūts, Zviedrijas vēstniecība Rīgā, Dānijas Kultūras institūts, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāte.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI