DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. novembrī, 2019
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

AS "Latvijas valsts meži" atbalsta inovācijas "Digital Freedom festivālā"

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jau piekto gadu “Digital Freedom festivāls” jeb Digitālās brīvības festivāls pulcē vairāk nekā 1500 jauno tehnoloģiju un inovatīvu ideju autorus, ekspertus, jaunuzņēmējus un investorus, lai diskutētu par cilvēka lomu tehnoloģiju laikmetā, nākotnes ekonomiku un zaļajām tehnoloģijām. Pasākumā pirmo reizi kā partneris piedalījās arī AS “Latvijas valsts meži” (LVM), lai vērtētu jaunuzņēmumu idejas “Green Tech Pitch” konkursā un iepazīstinātu ar LVM inovācijām.

“Viens no dzinējspēkiem, kas ļauj LVM attīstīties un sasniegt izcilos rezultātus, neapšaubāmi, ir uzņēmuma un to darbinieku spēja mainīties līdzi laikam, veidot un izmantot jaunas tehnoloģijas, darboties ar jauniem biznesa modeļiem, mācīties. LVM ir inovatīvs uzņēmums, kas ikdienas darbā izmanto mūsdienīgas tehnoloģijas un kam interesē sadarbība ar dažādiem partneriem,” par dalību pasākumā stāstā LVM Attīstības daļas vadītāja Ilga Anita Bērzkalna.

Piedaloties paneļdiskusijā ar Vācijas un Nīderlandes inovāciju un jaunuzņēmumu pārstāvjiem, Ilgai Anitai Bērzkalnai bija iespēja novērtēt LVM un visas Latvijas iespējas turpināt inovēt arvien plašākā mērogā: “Ārzemju ekspertu vērtējumā uzņēmumi, kuri jau 40 un vairāk gadu darbojušies kādā nozarē ar minimālām pārmaiņām, drīz vien nogurst. LVM nupat nosvinēja savus 20 pastāvēšanas gadus, kas aizvadīti nemitīgā pārmaiņu un inovāciju ciklā!”

“Green Tech Pitch” konkursā vērtē zaļās idejas

Atbalstot videi draudzīgu tehnoloģisko risinājumu attīstību, LVM sadarbībā ar “EIT Climate-KIC” akceleratoru rīkoja “startup pitch” konkursu uzņēmumiem, kuri sava biznesa virziena attīstībai izvēlējušies zaļās tehnoloģijas.

“Green Tech Pitch” zaļo tehnoloģiju konkursā uzvarēja Latvijas jaunuzņēmums “Amplicam”, piedāvājot ugunsgrēku atklāšanas un uzraudzības sistēmu. Uzņēmums balvā ieguva iespēju gūt zināšanas un izpratni kopā ar Latvijas valsts mežu mentoriem un ielūgumu tālāk piedalīties Latvijas valsts mežu Inovāciju dienā 2020.

“Green Tech Pitch” konkursā startēja vairāki jaunuzņēmumi. Finālā sava biznesa idejas prezentēja trīs dalībnieki: “OddBot” (Nīderlande), “Have a Tree” (Latvija) un “Amplicam” (Latvija).

“Digital Freedom Festival” līdzdibinātājs un jaunuzņēmumu konkursu žūrijas pārstāvis Uldis Leiterts norādīja, ka pēdējā laikā arvien vairāk investoru un fondu Baltiju iekļauj savā interešu zonā, jo te ir daudz nobriedušu jaunuzņēmumu, kas atraduši unikālus un inovatīvus risinājumus nopietnām problēmām.

LVM GEO iepazīstina ar iespējām un priekšrocībām

Stāsts par ģeotelpiskajām informācijas sistēmām (ĢIS) organizētajā diskusijā “100 veidi, kā izmantot ģeotelpisko inteliģenci”, ko veidoja LVM eksperti un klienti no AS “Augstsprieguma tīkls”, Pārtikas un veterinārā dienesta un MPKS “Mežsaimnieks”, bija vienisprātis par LVM GEO daudzveidību un pielāgojamību dažādām nozarēm.

“LVM GEO ir mūsu uzņēmumā radīta IT (informācijas tehnoloģiju) platforma, kas ļauj resursu (ne tikai meža zemes) apsaimniekošanu plānot, vadīt un kontrolēt, uzturot un analizējot datus ar ģeogrāfisku piesaisti. Telpiskās sakarības un vizuāla datu reprezentācija kartēs ļauj labāk saskatīt likumsakarības, būt efektīvākiem lēmumu pieņemšanas procesā. Šāda IT jeb precīzāk ĢIT (ģeotelpiskās informācijas tehnoloģiju) platforma ir piemērota ne tikai meža zemju apsaimniekošanai, bet izmantojama arī citās nozarēs, piemēram, lauksaimniecībā, inženierkomunikācijās, tūrismā un pat veterinārās kontroles nodrošināšanai. Uzņēmumos, kur LVM GEO platforma ir ieviesta, tā ir kļuvusi par ikdienas darba rīku gan dodoties dabā, gan esot birojā,” par LVM GEO priekšrocībām stāsta LVM Ģeotelpisko risinājumu projektu vadītāja Katrīna Amerika.

LVM radītās platformas attīstība ir plānota ļoti daudzpusīga, arvien vairāk tajā integrējot citas ģeotelpiskās informācijas tehnoloģijas - no droniem iegūtas informācijas apstrāde un attēlošanu, satelītattēlu analīze ar mašīnmācīšanās algoritmiem, reāla laika datu apstrāde, attīstot esošās un izstrādājot jaunas lietotnes, integrācijas. “Mūsu mērķis ir platformu pielāgot ne tikai citu nozaru vajadzībām Latvijā, bet arī eksportēt to kā produktu un servisu arī uz ārzemēm,” ar nākotnes plāniem dalās Katrīna Amerika.

“Digital Freedom Festival 2019” galvenā tēma ir ilgtspējīga attīstība un tehnoloģiju ietekme - kā tehnoloģijas izmantot cilvēku labā, pamatojoties uz ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķiem.

Šogad festivāls noritēja uz četrām skatuvēm: viena skatuve veltīta nākotnes tēmām, piemēram, kā pasaule cīnās ar nabadzību, migrāciju un veselības jautājumiem. Uz otras skatuves diskusijas raisījās par un ap mediju nākotnes jautājumiem, uz trešās skatuves jaunuzņēmumi prezentēja savas biznesa idejas potenciālajiem investoriem, bet uz ceturtās – notika spraigas diskusijas un izskanēja pieredzes stāsti par inovācijām un citiem tematiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI