DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Likumā noteiks pašvaldību administratīvo komisiju izveidošanu un darbību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 21.novembrī, pirmajā lasījumā kā steidzamus atbalstīja grozījumus likumā “Par pašvaldībām”, lai likumā noteiktu vietējo pašvaldību administratīvo komisiju izveidošanas kārtību un darbību. Patlaban likums šo komisiju izveidošanu nosaka vispārīgi. 

Paredzēts, ka administratīvo pārkāpumu procesa veikšanai un arī citu uzdevumu izpildei pašvaldība izveidos administratīvo komisiju vismaz piecu cilvēku sastāvā, kurus pašvaldības dome ievēlēs uz četriem gadiem. Nepieciešamības gadījumā pašvaldība varēs izveidot arī administratīvās komisijas apakškomisiju. 

Plānots noteikt, ka gan komisijas, gan apakškomisijas nolikumu apstiprinās pašvaldības dome. Lai komisija būtu lemttiesīga, tās sēdē būs jāpiedalās ne mazāk kā pusei no tās sastāva. 

Grozījumi paredz, ka pašvaldības administratīvās komisijas lēmumu varēs pārsūdzēt rajona (pilsētas) tiesā.   

Izmaiņas rosinātas, ņemot vērā, ka Administratīvās atbildības likumā, kas spēkā stāsies nākamā gada 1.janvārī, administratīvā procesa veikšana noteikta pašvaldību administratīvajām komisijām vai apakškomisijām, neregulējot jautājumu par šo komisiju izveidošanu un darbību. 

Saeima lēma galīgajā lasījumā pašvaldību likuma grozījumus par administratīvo komisiju izveidošanas kārtību un darbību skatīt 5.decembrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI