DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Grozīti rūpnieciskās zvejas limiti Usmas ezerā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valdība otrdien, 19. novembrī, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas sagatavotos grozījumus noteikumos par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos.

Lai turpinātu iesākto Usmas ezera zivju resursu saglabāšanu un atjaunošanu, no nākamā gada 1. janvāra Usmas ezeram noteiktais rūpniecisko zivju tīklu limits tiks samazināts līdz 8000 metriem (iepriekš bija 10 080 metru). Par zivju tīklu limita samazinājumu ir panākta vienošanās ar Usmas ezera komerczvejniekiem.

Vienlaikus grozījumi paredz precizēt Svētupē zvejai atļauto vietu “Svētciems”, to aizstājot ar vārdiem “Svētupe lejpus Svētciema”. Tā kā Svētupē esošais nēģu zvejas rīks dabā arī atrodas lejpus Svētciema, grozījums tikai formāli precizē zvejas vietas atrašanos un nemaina nēģu zvejas rīku reālo izvietošanas vietu.

Noteikumu projektā mainīto zvejas limitu Usmas ezerā var sākt piemērot no 2020. gada 1. janvāra.

Vairāk informācijas – noteikumos “Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 23. decembra noteikumos Nr. 796 “Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos””, kas stāsies spēkā pēc to publikācijas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI