DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. novembrī, 2019
Lasīšanai: 8 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

15. - 18. novembris uz valsts robežas un iekšienē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 15. novembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 26 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 18 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Kirgizstānas pilsonis ar viltotu Bulgārijas Starptautisko transportlīdzekļu apdrošināšanas polisi. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

  • Aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas pilsonis

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens no Londonas ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1984. gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta trīs ārzemniekiem

Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Armēnijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Azerbaidžānas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, savukārt Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieks 180 dienu laikā jau 90 dienas ir uzturējies Šengenas zonas dalībvalstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Gruzijas, divi Uzbekistānas un viens Austrālijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības astoņas personas – trīs Krievijas, divus Lietuvas, divus Latvijas un vienu Baltkrievijas pilsoni.

Sestdien, 16. novembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 27 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 19 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

·         Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas ar kravas automašīnu un piekabi izceļojošs Uzbekistānas pilsonis ar viltotu Bulgārijas Starptautisko transportlīdzekļu apdrošināšanas polisi. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

·         Aizturēts  viens meklēšanā esošs Latvijas pilsonis

Veicot pasažieru saraksta pārbaudi, Rīgas Pasažieru ostā konstatēts viens no Zviedrijas ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1986. gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta četriem ārzemniekiem

Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Lidostas “Rīga” un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus un ārzemniekiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem

Zilupes un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Moldovas un viens Ukrainas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienai Latvijas pilsonei

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēta viena nepilngadīga Latvijas pilsone, kurai nebija otra vecāka notariāli apliecinātas pilnvaras bērna izceļošanai no valsts. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – četriem Lietuvas un vienam Krievijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības trīs personas – vienu Krievijas, vienu Moldovas un vienu Baltkrievijas pilsoni.

Svētdien, 17. novembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 35 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 18 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti divi ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Veicot pasažieru profilēšanu, Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi no Atēnām Latvijā ieceļojoši Bangladešas pilsoņi, kuri uzrādīja viltotas Šengenas vīzas. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākti kriminālprocesi. Personas ievietotas Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietā.

  • Ieceļošana Latvijā liegta sešiem ārzemniekiem

Grebņevas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas un vienam Pakistānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Azerbaidžānas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus un ārzemniekiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam, savukārt Liepājas ostā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim (jūrniekam), jo ārzemniekam ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Attiecībā uz jūrnieku no kuģa kapteiņa paņemts apliecinājums, ka ārzemnieks nenokāps krastā kuģa stāvēšanas laikā Latvijas ostā, pārējās personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs Lietuvas pilsoņiem.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 14 personas – pieciem Krievijas, četriem Baltkrievijas, diviem Lietuvas, diviem Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Pirmdien, 18. novembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 26 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 14 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēta viena ārzemniece ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēta viena Latvijā ieceļojoša Krievijas pilsone, kura uzrādīja viltotu Šengenas vīzu. Persona saukta pie administratīvās atbildības un atgriezta uz izceļošanas valsti.

  • Ieceļošana Latvijā liegta diviem ārzemniekiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Kazahstānas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas, divi Uzbekistānas un viens Baltkrievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Baltkrievijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti diviem Lietuvas pilsoņiem.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 10 personas – četrus Latvijas, trīs Krievijas, divus Baltkrievijas un vienu Moldovas pilsoni.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI