DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ministrs Juris Pūce tiksies ar Aglonas novada iedzīvotājiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 20.novembrī, plkst. 16.00 Aglonas kultūras centrā norisināsies vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP!) tikšanās ar Aglonas novada iedzīvotājiem, lai diskutētu par administratīvi teritoriālo reformu.

Tikšanās laikā ministrs klātesošos informēs par pašvaldību reformas mērķiem un sagaidāmajiem sabiedrības ieguvumiem, kā arī diskusijas daļā uzklausīs iedzīvotāju viedokli un atbildēs uz jautājumiem par saistībā ar reformas norisi, pieejamajiem pakalpojumiem un jaunveidojamā novada teritorijas attīstības perspektīvām.

Administratīvi teritoriālā reforma paredz izveidot apvienoto Preiļu novadu, tajā apvienojot Aglonas, Preiļu, Riebiņu un Vārkavas novadus. Piedāvātajā 39 pašvaldību modelī jaunveidojamais Preiļu novads pēc platības būtu 26. lielākais valstī (1675 km2). Savukārt pēc iedzīvotāju skaita ar gandrīz 19 tūkst. iedzīvotāju novads būtu piektais mazākais Latvijā. Apvienotajā Preiļu novadā aprēķinātās uzņēmējdarbībā radītās pievienotās vērtības apjoms pašreiz sasniedz 23,7 milj. EUR.

Diskusiju ar ministru būs iespējams vērot arī tiešraidē sociālo tīklu vietnē Facebook VARAMLatvija un Latvijas Avīze profilos, kā arī VARAM mājaslapā būs pieejams video ieraksts pēc tikšanās. Tur atrodami arī video ieraksti un apskati no iepriekšējām tikšanās reizēm, kas norisinās kopš š.g. augusta.

Informācijai par turpmākajām ministra vizītēm reģionos aicinām sekot līdzi ministrijas mājaslapas sadaļā “Administratīvi teritoriālā reforma”. Arī ikdienā iedzīvotājiem ir iespēja savus jautājumus un viedokli izteikt, gan zvanot uz reformas zvanu centru pa tālruni 68 806 999, vai elektroniski, rakstot uz e-pastu reforma@varam.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI