DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Brīvdienās no dūmiem izglābti divi cilvēki

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 16.novembra plkst. 6.30 līdz 19.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 98 izsaukumus – 41 uz ugunsgrēku dzēšanu, 42 uz glābšanas darbiem un 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 14.14 VUGD saņēma izsaukumu uz Andreja Pumpura ielu Cēsīs, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu ēkas jumts. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējas divi cilvēki, bet ugunsdzēsēji glābēj no sadūmotajām telpām izglāba vienu cilvēku. Plkst. 17.45 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts un tā kopējā degšanas platība bija 250m2 (ēkas jumts un otrā stāva dzīvokļi).

Svētdien plkst. 23.17 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ziemeļu molu Liepājā, kur cilvēks bija iekritis no mola jūrā. Izmantojot laivu, ugunsdzēsēji glābēji nokļuva pie cilvēka un nogādāja to krastā, kur tālāk nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Pirmdien plkst. 9.17 tika saņemts izsaukums uz Dobeles novada Dobeles pagastu, kur no dzīvojamā mājā bija jūtami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no ēkas otrā stāva loga nāk nelielu dūmi un dūmu smaka jūtama arī kāpņu telpā. Ugunsdzēsēji glābēji no sadūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, bet no ēkas evakuēja divus cilvēkus. Plkst. 10.00 ugunsgrēks tika likvidēts un tajā 0,5m2 platībā dega sadzīves mantas.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sveces, mobilā telefona lādētāja vads, skaidas, lampa, sadzīves mantas, dīvāns, elektrolīnijas balsts, riepas, fotoradars, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sešas vieglās automašīnas, mikroautobuss, garāža, pirts, trīs dārza mājas, ēkas ventilācijas šahtas konstrukcijas, saimniecības ēka, šķūnis, dzīvojamā māja.

Svētdien Ventspilī no dīķa tika izcelts noslīcis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI