DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

Pieņemšana par godu Latvijas Republikas proklamēšanas dienai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 15. novembrī, sagaidot Latvijas valsts dibināšanas 101. gadskārtu, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs rīkoja ikgadējo pieņemšanu, kurā bija aicināti Latvijā akreditētie rezidējošie un nerezidējošie vēstnieki, Saeimas deputāti un valdības pārstāvji, Eiropas Parlamenta deputāti un Ārlietu ministrijas sadarbības partneri.

“Mēs zinām, ka katrs valsts stipruma pamats ir tās cilvēki – cik stipri ir cilvēki, tik stipra ir valsts. Mūsu valsts 101 gada vēsture parāda, ka mēs esam spējuši pastāvēt par sevi, par savu valsti un palīdzēt citiem,” uzsvēra ārlietu ministrs.

Tradicionālā ārlietu ministra pieņemšana par godu valsts svētkiem šogad ir īpaša, jo Latvijas ārlietu dienests atzīmē simto gadadienu kopš tā izveides. Ārlietu ministrs vērsa klātesošo uzmanību, ka “Latvijas valsts diplomātiskais dienests ir vienīgā valsts institūcija, kas pastāv nu jau 101 gadu. Gan neatkarības pirmajā posmā, gan okupāciju laikā daudzviet pasaulē strādāja diplomāti, uzturēdami dzīvu valsts nepārtrauktības ideju.”

E. Rinkēvičs pateicās kolēģiem, sadarbības partneriem un ārvalstu diplomātiem Latvijā, kā arī novēlēja stiprināt un domāt par mūsu valsti ne tikai svētkos, bet arī ikdienā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI