DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Notiks Rīgas domes svinīgā sēdē un pasniegs apbalvojumu „Gada rīdzinieks 2019”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

18. novembrī, Latvijas Republikas proklamēšanas 101. gadadienā, plkst. 11.30  notiks Rīgas domes svinīgā sēde. Tās laikā svētku uzrunu teiks Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs, kā arī tiks pasniegti pašvaldības apbalvojumi un nosaukts „Gada rīdzinieks 2019”.

Kandidātus apbalvojumam „Gada rīdzinieks 2019” varēja pieteikt ikviens Rīgas iedzīvotājs. Pretendents pašvaldības apbalvojumam var būt jebkuras valsts piederības un tautības persona, kas sasniegusi 18 gadu vecumu un šogad ar savu talantu un darbu ir veicinājusi Rīgas vārda atpazīstamību Latvijā un pasaulē, pievēršot sabiedrības uzmanību Latvijas galvaspilsētai.

Iesūtītos pieteikumus vērtēja žūrija Rīgas domes priekšsēdētāja Oļega Burova un viņa vietnieku Annas Vladovas un Vadima Baraņņika vadībā. Žūrijā bija iekļauti: Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis, Rīgas Tehniskās universitātes rektors, akadēmiķis Leonīds Ribickis, sociologs Arnis Kaktiņš, u.c. sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Līdz šim apbalvojumu „Gada rīdzinieks” saņēmusi operdziedātāja Elīna Garanča, tenisiste Aļona Ostapenko, diriģenti Romāns Vanags un Māris Sirmais, maestro Raimonds Pauls, režisors Alvis Hermanis, hokeja treneris Jūliuss Šuplers, Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, māksliniece Džemma Skulme, mecenāti Ināra un Boriss Teterevi, kā arī Zaiga un Māris Gaiļi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI