DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Tukumā cieta cilvēks

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14.novembra plkst. 6.30 līdz 15.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem un pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 12.52 VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspils novada Vārves pagastu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamai mājai deg otrā stāva dzīvoklis un liesmas izplatās uz jumta koka konstrukcijām. Ņemot vērā ūdens trūkumu un ugunsdzēsēju glābēju cilvēkresursu trūkumu, ugunsgrēka dzēšanas darbos tika piesaistīti papildus resursi – bez jau uz vietas strādājošiem astoņiem ugunsdzēsējiem glābējiem, papildus tika piesaistīti vēl pieci ugunsdzēsēji glābēji ar divām specializētajām ugunsdzēsības automašīnām. Pēc gandrīz trīs stundu intensīva darba, plkst. 14.57 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika ierobežots un plkst. 16.52 likvidēts. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki. Ugunsgrēkā 120m2 platībā dega dzīvojamās mājas dzīvoklis, bēniņi un jumts.

Šorīt plkst. 4.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Tukumā, kur dega dzīvoklis. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkā deg dzīvoklis 30m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, bet saviem spēkiem no ēkas evakuējās septiņi cilvēki. Plkst. 6.11 ugunsgrēks tika likvidēts.

Šajā gadījumā ēkas iedzīvotājiem ļoti paveicās, ēkā nebija dūmu detektoru, bet kaimiņi pamanīja ugunsgrēka izcelšanos un izsauca ugunsdzēsējus glābējus. VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju neatlikt rūpes par savu, tuvinieku un līdzcilvēku dzīvībām un šodien uzstādīt mājoklī dūmu detektoru, kas, izceļoties ugunsgrēkam, reaģēs uz ugunsgrēkā radušos sadūmojumu un ar ilgu un skaļu signālu brīdinās par izcēlušos nelaimi. VUGD atgādina, ka no 2020.janvāra stāsies spēkā Ugunsdrošības noteikumu prasība par to, ka ikvienā mājoklī būs jābūt uzstādītam dūmu detektoram.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektrības instalācijas, sodrēji ēkas dūmvadā, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, dzīvojamais vagons, pirts, dārza māja, trīs dzīvokļi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI