DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
1
1

Latvija sniedz atbalstu tiesiskuma stiprināšanai Gruzijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 13. līdz 14. novembrim, pēc tieslietu ministra Jāņa Bordāna aicinājuma, Latvijā pieredzes apmaiņas vizītē viesojas Gruzijas vicepremjere, tieslietu ministre Tea Culukiani (Thea Tsulukiani) un Gruzijas Tieslietu ministrijas ekspertu delegācija, lai pārrunātu sadarbības iespējas un Latvijas pieredzi tiesu darba, digitalizācijas, maksātnespējas, uzturlīdzekļu un mediācijas jomā, kā arī gūtu ieskatu Latvijas penitenciārajā sistēmā.

Trešdien, 13. novembrī, Tieslietu ministrijā norisinājās ministru divpusējā tikšanās, kuras ietvaros abas puses apsprieda turpmākās sadarbības prioritātes.

Sarunā ar Gruzijas tieslietu ministri J. Bordāns uzsvēra, ka abām valstīm ir kopīgi izaicinājumi tieslietu reformu īstenošanā. Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka notiesāto efektīva resocializācija piemērotā infrastruktūrā ir priekšnoteikums noziedzības novēršanai, recidīva samazināšanai un sabiedrības drošībai. Savukārt Gruzijas tieslietu ministre atzinīgi novērtēja iespēju iepazīties ar Latvijas pozitīvo pieredzi, tostarp klātienē apmeklēt Olaines cietuma Atkarīgo centru.

Vienlaikus T. Culukiani izteica lielu pateicību Latvijai par līdzšinējo sniegto atbalstu un sadarbību tieslietu jomā, uzsverot abu valstu kopīgo vēsturi,  redzējumu un vienotos mērķus.

Ceturtdien, 14. novembrī, Gruzijas tieslietu ministrijas delegācija viesosies Tiesu administrācijā. Tikšanās laikā plānots pārrunāt Maksātnespējas regulējumu Latvijā, Elektroniskās maksātnespējas uzskaites sistēmas (EMUS) darbību un lietu sadali.

Pēc vizītes Tiesu administrācijā delegācija apmeklēs Olaines cietuma Atkarīgo centru, lai kopā ar Ieslodzījuma vietu pārvaldes un Valsts probācijas dienesta pārstāvjiem pārrunātu aktualitātes Latvijas penitenciārajā sistēmā.

 

Papildu informācija:

2019. gada 16. aprīlī Tiesu administrācija veiksmīgi noslēdza 2017. gada septembrī uzsākto projektu “Tiesās nodarbināto apmācības Twinning ietvaros” Gruzijā.

2018. gada 26.-30. novembrī vizītē Latvijā bija ieradusies Gruzijas Tieslietu ministrijas ekspertu delegācija, lai iepazītos ar Latvijas pirmspievienošanās Eiropas Savienībai pieredzi, nacionālās likumdošanas atbilstības nodrošināšanu Eiropas Savienības acquis, kā arī aktuālāko informāciju par tiesu reformām, uzturlīdzekļu piedziņu, paveikto probācijas jomā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI