DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Automobiļos ar viltotiem numuriem VID atklāj 5 miljonus kontrabandas cigarešu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šī gada novembrī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākti divi kriminālprocesi par cigarešu kontrabandu lielā apmērā.

VID Muitas pārvalde sadarbībā ar Valsts robežsardzi veica divu Mongolijas pilsoņu vadītu transportlīdzekļu ar viltotiem diplomātiskajiem numuriem muitas kontroli. Tās laikā autovadītāji uzrādīja viltotas Kazahstānas Republikā izdotas  automobiļu tehniskās pases. Turpinot muitas kontroli, radās pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļos varētu tikt pārvadāta cigarešu kontrabanda, tādēļ automobiļi tika novirzīti padziļinātai muitas kontrolei. Automobiļi tika skenēti, un tos pārbaudīja VID kinologs ar darba suni.

Kontroles gaitā tika konstatēts, ka transportlīdzekļos paslēpti 5 132 800 gab.  cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par notikušo uzsākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 275.panta pirmajā daļā  un 190.panta pirmajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm.

Par šī noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu  tika aizturēti transportlīdzekļu vadītāji, 1979.gadā un 1984.gadā dzimuši Mongolijas pilsoņi, kuriem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Izmeklēšanas interesēs papildu informācija netiks sniegta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI