DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

“Latvijas Vēstnesis” laidis klajā grāmatu par pašvaldību reformu juridiskajiem aspektiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Arta Stuckas monogrāfija “Latvijas pašvaldību sistēmas juridiskais raksturojums un pašvaldību reformas” ir kvalitatīvs pētījums, kas stāsta arī par aktualitāti – pašvaldību reformu juridiskajiem aspektiem.

 

Jaunā grāmata nākusi klajā oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” Grāmatu apgādā. Tas ir Latvijas tiesību zinātnē apjomīgākais un kvalitatīvākais pētījums par pašvaldību esības teorētiskajiem pamatiem, pašvaldību kompetenci un pašvaldību reformu juridiskajiem aspektiem.

Zinātniskās monogrāfijas autors A. Stucka darbu saturiski balsta uz savu 2013. gadā sekmīgi aizstāvēto promocijas darbu “Latvijas pašvaldību sistēmas pilnveidošanas aktuālie valststiesību jautājumi”, būtiski to pārstrādājot un papildinot atbilstoši 2019. gada situācijai.

Zīmīgi, ka grāmata tiek izdota gadā, kad Saeima ir pieņēmusi lēmumu par administratīvi teritoriālās reformas turpināšanu – izdevumā atspoguļots detalizēts apskats par Latvijas un citu valstu pieredzi administratīvi teritoriālās reformas norisē.

Izdevums ir fundamentāli lietišķs pētījums un būtisks pienesums valststiesību jomā.  Monogrāfija par pašvaldību tiesībām varētu būt interesanta gan pašvaldību reformas atbalstītājiem, gan arī tās oponentiem. Iepazīšanās ar šo grāmatu palīdzētu apzināties pašvaldību pastāvēšanas jēgu, kā arī to, ka gan pašvaldību kompetences un pārraudzības regulējumā, gan pašvaldību reformās nepieciešama pārdomāta, pētījumos un pieredzē balstīta pieeja.

Kur iegādāties?

●     “Latvijas Vēstneša” Grāmatu apgāda e-veikals: www.lv.lv/gramatas

●     Jaunā grāmata

E-grāmatnīcā „Latvijas Vēstneša” apgādā iznākušās grāmatas var iegādāties vislētāk – par izdevēja cenām. Grāmatu katalogs, karstās cenas, piegādes iespējas.

Lasītāju serviss

●     T.: 80006000; 67311161

●     E-pasts: gramatas@lv.lv

Jauno grāmatu iespējams noformēt arī kā dāvinājumu: grāmatu katalogā izvēlieties attiecīgo izdevumu, “ielieciet to grozā”, spiediet pogu “Pasūtīt” un izvēlieties “Noformēt kā dāvanu”.

Par oficiālo izdevēju “Latvijas Vēstnesis”

Oficiālais izdevējs “Latvijas Vēstnesis” ir valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platforma. “Latvijas Vēstnesis” nodrošina - oficiālo publikāciju (vestnesis.lv), tiesību aktu pieejamību (likumi.lv), to skaidrošanu (lvportals.lv) un diskusiju tiesiskai domai un praksei (žurnāls “Jurista Vārds”, juristavards.lv).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI