DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Parlamentārā sekretāre atklāj 7. Intensīvo programmu Eiropas tiesībās un ekonomikā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 11. novembrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica atklāja septīto Intensīvo programmu Eiropas tiesībās un ekonomikā, kas ir Ārlietu ministrijas atbalstīta mācību programma Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības, dienvidu kaimiņu un Rietumbalkānu valstu profesionāļiem, lai apgūtu ES darbības principus turpmākai sadarbības veicināšanai.

Parlamentārā sekretāre, uzrunājot programmas dalībniekus, uzsvēra, ka šis ir aizraujošs laiks ES studijām, jo varam savām acīm sekot būtiskām pārmaiņām, redzēt, kā ir attīstījusies dalībvalstu sadarbība un kā ES spēj izvirzīt un sasniegt mērķus dažādās jomās. Studijās iegūtās zināšanas un kontakti palīdz programmas dalībniekiem virzīt nepieciešamās pārmaiņas savās valstīs un stimulē viņu profesionālo izaugsmi, sacīja Z. Kalniņa-Lukaševica.

Intensīvās programmas rudens sesijā piedalās 25 publiskās pārvaldes, pilsoniskās sabiedrības un akadēmiskās vides profesionāļi no 11 valstīm un teritorijām – Albānijas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Bosnijas un Hercegovinas, Baltkrievijas, Ēģiptes, Gruzijas, Moldovas, Palestīnas, Ukrainas un Kosovas. Programma ilgs 6 nedēļas, un tās laikā dalībnieki apmeklēs Latvijas valsts iestādes, kā arī dosies nedēļu ilgā mācību braucienā uz Briseli un Luksemburgu, kur iepazīsies ar ES institūciju darbu.

Intensīvo programmu īsteno Rīgas Juridiskā augstskola sadarbībā ar Latvijas Universitāti, Rīgas Ekonomikas augstskolu, Latvijas Ārpolitikas institūtu un Eiropas Publiskās administrācijas institūtu. Programmai piesaistīts Zviedrijas valdības finansējums.

Informācijai

Intensīvo programmu Eiropas tiesībās un ekonomikā Rīgas Juridiskā augstskola īsteno kopš 2016. gada, savukārt no 2014. gada augstskola īsteno trīs mēnešu Padziļināto programmu. Programmas tiek daļēji atbalstītas no Latvijas valsts budžetā attīstības sadarbības politikai paredzētajiem līdzekļiem. Tāpat atbalstu sniegušas arī ASV, Zviedrija, Norvēģija, Luksemburga, Nīderlande, Šveice. Kopš 2014. gada Padziļināto un Intensīvo programmu kopā absolvējuši vairāk nekā 313 dalībnieki no 19 valstīm. Iegūtās zināšanas un pieredzi partnervalstu pārstāvji izmanto savu valstu attīstības un starptautiskās sadarbības veicināšanai. 2019. gada rudenī ar Norvēģijas finansiālu atbalstu tiek īstenota arī Padziļinātā programma 32 profesionāļiem no ES Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstīm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI