DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VP liepājnieka dzīvesvietā konstatē rūpnieciskus iepakojumus ar psihotropām vielām

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada septembra beigās Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki konstatēja, ka kāds liepājnieks pie sevis glabā psihotropās vielas. Šobrīd Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par psihotropo vielu glabāšanu, kā arī par šaujamieroča būtisko sastāvdaļu glabāšanu bez attiecīgas atļaujas un nodevusi to tālāk prokuratūrai lemšanai par apsūdzības celšanu.

Vīrietis tika aizturēts septembra beigās Liepājā un sankcionētas kratīšanas laikā pie viņa dzīvesvietā tika atrastas un izņemtas psihotropās vielas –  4 subutekss tabletes, kuras satur buprenorfīnu un 37 tabletes tramadola. Tāpat vīrieša dzīvesvietā tika atrasts šaujamierocim līdzīgs priekšmets, kurš sastāvēja no metāla caurules un koka roktura. Eksperta atzinumā teikts, ka tas ir pieskaitāms pie šaujamieroča būtiskajām sastāvdaļām. Jāatzīmē, ka vīrietis to glabāja bez attiecīgas atļaujas.

Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu bez nolūka tās realizēt un par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu lielā apmērā un par šaujamieroča būtisko sastāvdaļu glabāšanu bez attiecīgas atļaujas. Vīrietis ir liepājnieks un jau iepriekš it nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem likumpārkāpumiem. Viņam uz izmeklēšanas laiku tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Šobrīd Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā un nodevušas to tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Atgādinām, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67075444 (šis ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē). Ziņot var arī, vēršoties policijas iecirknī un vēl viena iespēja ir Valsts policijas mājaslapā (www.vp.gov.lv) atzīmēt kartē to vietu vai ailītē ierakstot precīzu adresi, kurā pēc jūsu informācijas notiek nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI