DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK Kurzemes biznesa klubā uzņēmēji mācās, kā izvairīties no VID audita

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Kurzemes biznesa kluba ietvaros, kas šonedēļ notika Talsos, uzņēmēji tikās ar Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi, kā arī uzklausīja iestādes pārstāvjus seminārā “Kā izvairīties no VID audita”.

LTRK Kurzemes biznesa klubu ar uzrunām atklāja Talsu novada pašvaldības priekšsēdētājs Dainis Karols un LTRK viceprezidente Elīna Rītiņa, kura aicināja uzņēmējus aktīvi iesaistīties ar viedokļa paušanu nākamā gada diskusijās ar Finanšu ministriju par nodokļu sistēmas pārskatīšanu.

Seminārā, kopā ar VID ģenerāldirektori piedalījās arī VID ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā Dace Pelēkā, kā arī VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Santa Garanča. Klātesošie pārrunāja pēc kādām pazīmēm iestāde vērtē uzņēmumus, kādi ir galvenie riski, no kuriem jāizvairās, kā arī to, kā iespējams pagarināt nodokļu apmaksu, kas tiek sagaidīts no uzņēmēja un kādās situācijās tiek veidots vai atcelts pagarinājuma grafiks. Semināra dalībnieki tika informēti arī par to, ko paredz VID audits, kādas pazīmes liecina, ka šāds audits varētu tikt piemērots un uzsākts, kādi soli jāveic, lai šādas pārbaudes nepiedzīvotu.  

VID pārstāvji arī paskaidroja, ka audits nav pēkšņas un negaidītas darbības no iestādes puses, jo tas tiek uzsākts tikai gadījumā, ja uzņēmums ir kaut kādu iemeslu dēļ nonācis dienesta redzeslokā. Tas nozīmē, ka savlaicīgi nav veikti uzlabojumi un veikta nepilnīgu novēršana, labojot konstatētās kļūdas. Vispirms uzņēmumi tiek brīdināti par problēmām, tādēļ būtiski nevis pieņemt šo informāciju zināšanai, bet gan reaģēt un sadarboties ar VID. Visbiežāk konsultāciju rezultātā problēmas iespējas novērst gan attālināti, izmantojot internetu, gan arī klātienē.

LTRK noslēgts sadarbības līgums ar VID, lai ne tikai mediācijas ceļā risinātu nesaskaņas starp iestādi un komersantiem, bet arī izglītotu uzņēmējus un apmainītos ar aktuālu informāciju. Līdzīgus seminārus LTRK sadarbībā ar VID organizē visos Latvijas reģionos, kā arī Rīgā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI