DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs noslēdz veiksmīgu vizīti Saūda Arābijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

209.gada 6. un 7. novembrī ārlietu ministra Edgars Rinkēvičs uzturējās vizītē Saūda Arābijas Karalistē un tikās ar Saūda Arābijas karali, Konsultatīvās padomes priekšsēdētāja vietnieku un ārlietu ministru, kā arī kopā ar Saūda Arābijas finanšu ministru parakstīja konvenciju par izvairīšanos no dubultas nodokļu uzlikšanas.

Ārlietu ministrs E. Rinkēvičs ar Saūda Arābijas karali, Viņa Majestāti Salmānu Binabdulazīzu Ālsaūdu, pārrunāja drošības situāciju Tuvo Austrumu reģionā, kā arī Latvijas un Saūda Arābijas politisko un ekonomisko attiecību stiprināšanas iespējas.

Tikšanās laikā ar Saūda Arābijas Konsultatīvās jeb Šūras padomes priekšsēdētāja vietnieku Abdullāhu Binsālimu Almutanī puses runāja par Tuvo Austrumu reģiona drošības aktualitātēm un vienojās, ka būtu nepieciešams izveidot parlamentārās sadraudzības grupas starp Latviju un Saūda Arābiju.

Tiekoties ar Saūda Arābijas finanšu ministru Muhammadu Binabdullāhu Alkasabī Aldžadānu, ministri  parakstīja “Latvijas Republikas valdības un Saūda Arābijas Karalistes valdības konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem un ļaunprātīgas izvairīšanās no nodokļu maksāšanas novēršanu”, kas atvieglos abu valstu turpmāko ekonomisko sadarbību un stiprinās tirdzniecības sakarus.

Savukārt sarunā ar nesen apstiprināto Saūda Arābijas ārlietu ministru princi Fajsalu Binfarhānu Ālsaūdu ministri dalījās ar savu redzējumu par Latvijas un Saūda Arābijas divpusējo politisko un ekonomisko attiecību stiprināšanas iespējām un diskutēja par Tuvo Austrumu un Āfrikas raga reģiona aktualitātēm.

Tāpat vizītes laikā ārlietu ministrs tikās ar Eiropas Savienības delegācijas vadītāju Bahreinā, Omānā un Saūda Arābijā Mikēli Červoni Durso (Michele Cervone d’Urso) un pārrunāja Saūda Arābijas iekšpolitikas un ārpolitikas aktualitātes. 

Informācijai

Saūda Arābija ir viens no lielākajiem Latvijas ārējās tirdzniecības partneriem Līča valstīs. Latvijas galvenās eksporta preces uz Saūda Arābiju ir graudaugi, kokmateriāli un kūdra.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI