DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Z. Kalniņa-Lukaševica aicina ASV turpināt sniegt spēcīgu atbalstu Latvijas aizsardzībai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 7. novembrī notika Ārlietu ministrijas parlamentārās sekretāres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar ASV Kongresa delegāciju, kuru pārstāvēja kongresmenis Filemons Vela (Filemon Vela) un kongresmenis Nīls Dans (Neal Dunn).

Tikšanās laikā Z. Kalniņa-Lukaševica augstu novērtēja ASV Kongresa vienoto un spēcīgo atbalstu Latvijas drošībai. Līdzšinējais Kongresā apstiprinātais finansējums dažādām atbalsta programmām ir ievērojami sekmējis Latvijas bruņoto spēku spēju nostiprināšanu.

Parlamentārā sekretāre aicināja ASV kongresmeņus turpināt sekmēt Kongresa atbalstu Latvijas aizsardzībai, atvēlot līdzekļus militārām apmācībām un militārā aprīkojuma saņemšanai. Latvija ļoti atbildīgi strādā pie ieguldījumu veikšanas aizsardzībā, investējot 2% no IKP pārdomātā veidā.

ASV kongresmeņi apstiprināja, ka Latvija arī turpmāk var paļauties uz ASV Kongresa atbalstu. Vizītes laikā kongresmeņi pārliecinājās par Latvijas paveikto aizsardzības kapacitāšu celšanā. Īpaši atzinīgi tika novērtēta Ādažu militārās bāzes attīstība, kas šobrīd kalpo kā nozīmīgs NATO valstu bruņoto spēku apmācības centrs. Kongresmeņi apņēmās veicināt regulāras vizītes Baltijas reģionā.

Vizītes laikā no 5. līdz 7. novembrim Latvijā ASV Kongresa Pārstāvju palātas Bruņoto spēku komitejas kongresmenis F. Vela un Veterānu jautājumu komitejas kongresmenis N. Dans apmeklēja Ādažu militāro bāzi un NATO Stratēģiskās komunikācijas centru, kā arī tikās ar Aizsardzības ministrijas un citu institūciju pārstāvjiem. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI