DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

ECOFIN sanāksmē diskutēs par digitālajiem, akcīzes un pievienotās vērtības nodokļiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 7. līdz 8. novembrim Finanšu ministrijas pārstāvji piedalīsies Eirogrupas un Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē, kas notiks Briselē, Beļģijā.

Eirogrupas laikā paredzēta tematiskā diskusija par izaugsmi un nodarbinātību – investīcijām un inovācijām. Investīcijas pētniecībā un inovācijās var palīdzēt palielināt konverģenci, noturību un pielāgošanās spējas. Eirogrupas sanāksmē plānots arī informēt par jauna Eiropas Centrālās bankas (ECB) valdes locekļa vēlēšanu procesu, savukārt Eiropas Komisija informēs par rudens ekonomikas prognozēm. Paplašinātās Eirogrupas laikā plānots pārrunāt Eiropas Stabilitātes mehānisma (ESM) līgumu – novembra pakotni un uzklausīt augsta līmeņa darba grupas par Eiropas noguldījumu apdrošināšanas sistēmu (EDIS) starpziņojumu. Tāpat sanāksmē paredzēts iepazīties ar informāciju par Budžeta instrumenta eirozonas konverģencei un konkurētspējai (BICC) rezultātiem.

ECOFIN sanāksmes laikā plānots diskutēt un panākt vienošanos par akcīzes nodokli, ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) saistīto maksājumu datu pārvaldību un apmaiņu un grozījumiem direktīvā par PVN kopīgo sistēmu attiecībā uz īpašo režīmu mazajiem uzņēmumiem. Priekšlikumu mērķis ir samazināt krāpšanu saistībā ar PVN e-komercijā, nodrošinot nodokļu iestādēm efektīvus un iedarbīgus instrumentus neatbilstīgu uzņēmumu atklāšanai, kā arī palīdzēt izveidot vidi, kas veicina mazo uzņēmumu izaugsmi, samazinot mazajiem uzņēmumiem PVN saistību izpildes izmaksas un  konkurences kropļojumus. 

Ņemot vērā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) darbu pie starptautisko nodokļu noteikumu izmaiņām, ko radījusi ekonomikas digitalizācija, ECOFIN sanāksmes laikā finanšu ministri tiks iepazīstināti ar esošo situāciju no ES perspektīvas un pārrunās aktuālo situāciju ar digitālajiem nodokļiem.

Finanšu ministri apstiprinās Padomes rekomendāciju par ECB valdes locekļa iecelšanu, kā arī Padomes secinājumus par (ES) statistiku un par finansēšanas aspektiem klimata pārmaiņām. Tāpat paredzēts, ka ikgadējo ziņojumu ECOFIN padomei prezentēs Eiropas fiskālā valde un tiks pārrunāti citi aktuālie jautājumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI