DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Norit darbs pie „Rail Baltica” nosacījumu izveides atsevišķiem Rīgas transporta mezgliem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 6. novembrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs piedalījās sanāksmē par jaunās dzelzceļa līnijas projekta „Rail Baltica” īstenošanu Rīgas administratīvajā teritorijā.

Patlaban norit aktīva sadarbība starp pašvaldību un „Rail Baltica” projekta attīstītājiem, lai definētu plānošanas nosacījumus atsevišķiem projekta transporta mezgliem.

Sanāksmē tika prezentēti trīs iespējamie mobilitātes attīstības scenāriji Rīgas centra daļai, kuriem būtu jāveic transporta plūsmu modelēšana, lai rastu iespējami labāko transporta infrastruktūras attīstības scenāriju un definētu tā darbību ilgtermiņā.

Tāpat plānots iesniegt vairākus priekšlikumus Satiksmes ministrijai ar papildinājumiem Nacionālā attīstības plāna no 2021. līdz 2027. gadam 1. redakcijai, saistībā ar „Rail Baltica” projekta īstenošanu un Rīgas metropoles areāla nozīmi.

„Ir definēti darba uzdevumi no pilsētas puses konkrētiem projektētājiem un ir arī konceptuāli jautājumi, par kuriem vēl jādiskutē kopā ar valsts iestādēm. Rīgai ir svarīgi, lai projektā tiek paredzēti labiekārtotas publiskās ārtelpas risinājumi, lai nemazinātos pilsētvides kvalitāte,” teica O. Burovs.

Nākamajās sanāksmēs plānots diskutēt par „Rail Baltica” projekta attīstību pilsētas kreisajā krastā un problēmu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI