DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. novembrī, 2019
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Latvijas dzimšanas dienā pasniegs “Sudraba zīli” piecās nominācijās

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

18. novembrī pulksten 15.00 aicinām ikvienu uz Alūksnes Kultūras centru, lai svinētu Latvijas 101. dzimšanas dienu svētku pasākumā “Es Latvijai”. Pasākumā pasniegs Alūksnes novada augstāko apbalvojumu “Sudraba zīle”, par muzikālo sveicienu rūpēsies Zemessardzes 51. kājnieku bataljona vīru ansamblis “Dobeles zemessargi”. Pasākumu vadīs Valters Krauze. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Šis būs desmitais gads, kopš Alūksnes novada pašvaldība valsts svētku pasākumā novembrī pasniedz augstāko apbalvojumu “Sudraba zīle”. Šogad apbalvojums nonāks pie īpašiem Alūksnes novada cilvēkiem piecās nominācijās. Jubilejas gadā pašvaldība aizsāk jaunu tradīciju, kopā ar apbalvojumu tā saņēmējiem pasniegt arī naudas balvu 500 eiro apmērā (pirms nodokļu nomaksas).

Nominācijā “Kultūra” apbalvojumu par mūža ieguldījumu kultūrā saņems ilggadēja deju pedagoģe Brigita Bijone, kuras mūža darbs bijis saistīts ar latviešu tautas dejas mācīšanu maziem un lieliem dejotājiem, tautas dejas attīstību un saglabāšanu novadā. Ilgus gadus skolotāja vadījusi skolēnu deju kolektīvus Liepnā, būdama augsti profesionāla, prasīga un stingra pedagoģe. Zināšanas pilnveidojot, skolotāja vairākkārt piedalījusies arī jaunrades deju konkursos. Aizejot pelnītā atpūtā, viņa nevarēja aizmirst sava mūža lielāko aizraušanos – deju un izveidoja senioru dāmu deju grupu, ko vadīja 15 gadus.

Nominācijā “Medicīna” “Sudraba zīli” šogad saņems savas nozares profesionālis, kura ieguldījums ir nozīmīgs medicīnisko pakalpojumu kvalitātes līmeņa paaugstināšanai novadā - Alūksnes slimnīcas ārsts traumatologs ortopēds Leonīds Perevertailo. Ar savu darbu un attieksmi pret pacientiem un kolēģiem viņš izpelnījies cieņu un atzinību kolēģu un pacientu vidū. Regulāri papildinot zināšanas un paaugstinot ārsta kvalifikāciju, iegūtās zināšanas ārsts ieviesis praksē Alūksnes slimnīcā, pielietojot jaunākās ārstēšanas, diagnostikas un operāciju veikšanas metodes, tā uzlabojot iedzīvotājiem sniegtos ārstniecības pakalpojumus.

Nominācijā “Tautsaimniecība” apbalvojums nonāks pie jaunanniešu Valentīnas, Ivitas, Ritvara, Baibas, Kaspara un Mairitas Gustu ģimenes. Gustu ģimenes uzņēmumu - veikalus un kafejnīcu “Gustiņš”, kafejnīcu “Pajumte” un uzņēmumu ražoto pārtikas produkciju pazīst daudzi, un ar apbalvojumu ir novērtēts viņu aktīvais ģimeniskais veikums, mūsdienīgi attīstot un pilnveidojot uzņēmumus un dodot darba vietas novada iedzīvotājiem. Šī draudzīgā, saliedētā un aktīvā ģimene, kura jau vairākus gadus attīsta savu uzņēmējdarbību Jaunannas pagastā un novadā, pilnveidojas, meklējot jaunas iespējas un paplašinot uzņēmumu produktu daudzveidību.

Nominācijā “Izglītība” apbalvojumu par mūža ieguldījumu izglītības nozarē pasniegs ilggadējai logopēdei un pedagogu arodbiedrības vadītājai Laimai Aigarei, novērtējot viņas devumu profesijā un novada pedagogu izaugsmes veicināšanā. Novadā būs reti cilvēki, kas paši un kuru mazbērni mācījušies Alūksnes skolās, nezinās Laimu – viņa ir palīdzējusi ne vienam vien saprast un tikt galā ar skaņu izrunu, iemācīties lasīt, iekļauties skolas vidē. Logopēdes darbā viņa vienmēr pratusi rast saikni un pieeju bērniem. Ilgstoši Laima veica arī Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības Alūksnes un Apes novadu priekšsēdētājas pienākumus, sniedzot atbalstu, padomu un palīdzību pedagogiem.

Nominācijā “Mecenāts” apbalvojumu saņems jauns un atsaucīgs alūksnietis Kristaps Kaulakans par nesavtīgu atbalstu labdarībai un sabiedriskām aktivitātēm. Kristapam piemīt labsirdība un dāsnums - jau vairākus gadus viņš atbalsta labdarības aktivitātes Alūksnes novadā, gan ar regulāriem ziedojumiem, gan savus darinātos koka suvenīrus dāvinot citiem ziedotājiem un labdarības pasākumu atbalstītājiem. Viņš palīdz dzīvnieku mājai “Astes un Ūsas”, kā ziedotājs un atbalstītājs iesaistījies daudzos Alūksnes un Apes novada fonda organizētajos labdarības pasākumos.

Aicinām iedzīvotājus kopā svinēt Latvijas 101. dzimšanas dienu un sveikt apbalvojuma “Sudraba zīle” saņēmējus!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI