DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. novembrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Baltijas valstu nodarbinātības dienestu savstarpējā mācīšanās Rīgā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

6. un 7.novembrī Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) pārvaldes telpās (K.Valdemāra iela 38, Rīga) norisināsies Baltijas valstu nodarbinātības dienestu savstarpējā mācīšanās “Stratēģiskā vadība un digitalizācija nodarbinātības dienestā”, kuru atklās NVA direktore,  Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu nodarbinātības dienestu tīkla PES valdes priekšsēdētāja pirmā vietniece Evita Simsone. NVA apmeklēs un semināra dalībniekus uzrunās arī ES dalībvalstu nodarbinātības dienestu tīkla PES valdes priekšsēdētājs Johanness Kopfs (Johannes Kopf).

Semināra pirmajā dienā PES tīkla aktualitātes un Baltijas valstu nodarbinātības dienestu sadarbības plānu 2020.gadam ar Johannesu Kopfu un Evitu Simsoni apspriedīs Baltijas valstu nodarbinātības dienestu vadības pārstāvji. Semināra dalībnieki tiks iepazīstināti ar Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu izstrādātajiem NVA e-pakalpojumiem, par Valsts darba inspekcijas (VDI) pakalpojumiem e-vidē ​un rīkiem stāstīs VDI Sadarbības un attīstības nodaļas vadītāja Linda Matisāne, savukārt uzņēmuma “Tilde Jumis” Biznesa attīstības direktors Kaspars Kauliņš informēs par mākslīgā intelekta tehnoloģiju izmantošanu publiskajā pārvaldē, bet akciju sabiedrības “RB Rail” reģionālais vadītājs Latvijā Ģirts Bramans – par projektu “Rail Baltica”.

Semināra otrā darba diena būs veltīta pieredzes apmaiņai nodarbinātības dienestu stratēģijas un mērķu izstrādes jautājumos, kā arī semināra dalībnieki apmeklēs NVA Rīgas reģionālo filiāli.

Savstarpējās mācīšanās seminārā piedalīsies Igaunijas bezdarba apdrošināšanas fonda informācijas sistēmu pakalpojumu vadītāja Mari Veli (Mari Väli), Prasmju attīstības un karjeras pakalpojumu departamenta vadītāja Kerstina Holande (Kerstin Holland), Lietuvas darba biržas IT attīstības nodaļas vadītājs Dariuss Žalalis (Darius Žalalis), Lietuvas darba biržas Kvalitātes vadības un kontroles nodaļas vadītājs Gitis Darulis (Gytis Darulis), NVA vadības pārstāvji un citi Igaunijas, Latvijas un Lietuvas nodarbinātības dienestu darbinieki.  

Uzziņa: Eiropas Savienības valstu nodarbinātības dienestu tīkls (PES) ir izveidots 2014.gadā ar Eiropas Parlamenta un Padomes lēmumu par ciešāku sadarbību starp Eiropas valstu nodarbinātības dienestiem. Tīklā darbojas visu Eiropas Savienības dalībvalstu nodarbinātības dienestu vadītāji un Eiropas Komisijas pārstāvji.

Savukārt 2015.gada oktobrī tika parakstīts Baltijas valstu nodarbinātības dienestu sadarbības līgums, kas paredz ciešāku Baltijas valstu nodarbinātības dienestu sadarbību, daloties pieredzē un informācijā, kas saistīta ar nodarbinātības veicināšanu un aktuālajām norisēm darba tirgū. Līguma mērķis - izveidot Baltijas valstu nodarbinātības dienestu partnerību informācijas, kompetenču un labās prakses apmaiņā, kā arī nodarbinātības pakalpojumu jomā. Baltijas valstu nodarbinātības dienesti sadarbojas arī stratēģijas izstrādes, sniegto pakalpojumu efektivitātes un darba tirgus prognozēšanas jomā, notiek informācijas apmaiņa par jaunām darba metodēm, e-pakalpojumu attīstību un moderno tehnoloģiju izmantošanu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI