DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LVM vērtēs zaļās tehnoloģijas "Digital Freedom Festival" pasākumā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Digital Freedom Festival” ietvaros 15. novembrī Hanzas Peronā notiks Investoru diena, kurā korporāciju un jaunuzņēmumu pārstāvjiem būs iespēja satikt investorus, kā arī piedalīties dažādos konkursos. AS “Latvijas valsts meži” (LVM), atbalstot videi draudzīgu tehnoloģisko risinājumu attīstību, sadarbībā ar  “EIT Climate-KIC” akceleratoru rīkos “startup pitch” konkursu uzņēmumiem, kuri sava biznesa virziena attīstībai izvēlējušies zaļās tehnoloģijas.

“Latvijas valsts meži ir vieta, kurā katru dienu satiekas daba un viedas tehnoloģijas. Katrs mežā iestādītais stādiņš ir ar augstām tehnoloģijām selekcionēts, ar videi draudzīgām tehnoloģijām pret kukaiņiem apbruņots, un ar ģeotelpiskajām informācijas tehnoloģijām izvietots meža platībā. Videi draudzīgas tehnoloģijas ir tās, kas ļaus ilgtspējīgi no zemes, mežu un ūdens resursiem būvēt mājokļus, rast apkuri, ražot pārtiku un apģērbu, un radīt darba vietas. Dronu flotes, loģistikas optimizācija, ģeotelpiski risinājumi, attēlu analīze, čipošana, robotizācija – tie visi ir instrumenti ne tikai viedai zemes un meža apsaimniekošanai, bet visu mūsu biznesa virzienu attīstībai,” stāsta LVM Attīstības daļas vadītāja Ilga Bērzkalna.

“Digital Freedom Festival”, kas no 14. līdz 15. novembrim notiks Rīgā, vienkopus pulcējot vairāk nekā 1600 dalībnieku no visas pasaules, šogad aicina ikvienu interesentu iesaistīties diskusijā par tehnoloģiju ietekmi uz ilgtspējīgu attīstību, balstoties uz ANO izvirzītajiem ilgtspējīgas attīstības mērķiem 2030. Festivāla fokusā šogad ir cilvēks un tā loma tehnoloģiju laikmetā. Galvenās konferences tēmas: nākotnes ekonomika, veselības aprūpes tehnoloģijas, zaļās tehnoloģijas, viedā mobilitāte un dzīvesstils.

Viens no festivāla līdzdibinātājiem Uldis Leiterts atklāj: “Ilgtspējīgas investīcijas ir visstraujāk augošā ieguldījumu nozare visā pasaulē. Saskaņā ar Globālo pārskatu par ilgtspējīgām investīcijām tās sasniedz 31 triljonu ASV dolāru. Tādēļ šogad Investoru dienas fokusā būs globālā ilgtspēja un pozitīva ietekme, lai īpaši izceltu risinājumus un tehnoloģijas, kas tiek radīti un attīstīti, ar mērķi ilgtermiņā uzlabot kopējo ekonomikas attīstību, risināt klimata pārmaiņas un sociālās vienlīdzības jautājumus.”

 Vairāk par festivālu un Investoru dienu var lasīt: https://www.digitalfreedomfestival.com/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI