DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

CSP pasniegs speciālbalvu par teicamu sadarbību statistikas nodrošināšanā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

13. novembrī laikraksta “Dienas Bizness” rīkotajā Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500 apbalvošanas ceremonijā Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) priekšniece Aija Žīgure pasniegs ikgadējo CSP speciālbalvu par teicamu sadarbību kvalitatīvas statistikas nodrošināšanā.

“Jau divus gadus esam pievienojušies Ekonomikas ministrijas iniciatīvai #konsultēvispirms. Arvien vairāk orientējamies uz mūsu klientiem – uzņēmumiem, kam jāsniedz statistikas pārskati. Mūsu darbinieki konsultē, palīdz aizpildīt sarežģītākos statistikas pārskatus, ir pretimnākoši. Reizi gadā mums ir jāpieņem grūts un izsvērts lēmums – kuram uzņēmumam īpaši pateikties par sadarbību, jo kandidātu ir daudz,” pauž CSP priekšniece Aija Žīgure.

CSP jau vairākus gadus sadarbojas ar laikrakstu “Dienas Bizness” žurnāla “TOP 500 Latvijas lielākie uzņēmumi” veidošanā, sniedzot datus par lielākajiem eksportētājiem un importētājiem pēdējā gadā, kā arī pasniedz speciālbalvu. CSP balvu par teicamu sadarbību kvalitatīvas statistikas nodrošināšanā iepriekšējos gados saņēmuši uzņēmumi AS “Grindeks”, AS “Latvijas Finieris”, SIA “Lattelecom” un AS “Smiltenes piens”. Pērn, valsts simtgadē, CSP speciālbalva par sadarbību statistikas veidošanā 100 gadu garumā tika pasniegta Jāņa Rozes apgādam. Arī šogad kāds uzņēmums saņems CSP balvu.

2019. gadā CSP dažādus rādītājus sniedz 30 tūkstoši uzņēmumu jeb ceturtā daļa no visiem ekonomiski aktīvajiem uzņēmumiem Latvijā. Gada laikā pārvaldē iesniedz aptuveni 120 000 statistikas pārskatu no uzņēmumiem, valsts un pašvaldību iestādēm, pašnodarbinātajiem un zemnieku saimniecībām.

Lai atvieglotu respondentu saziņu ar CSP, pirms gada izveidots klientu zvanu centrs, kur fiksē saņemtos zvanus visu diennakti. Bezmaksas informatīvais tālrunis 80000098 nodrošina ikviena zvana savienojumu ar CSP konsultantu. Martā ieviesta arī tiešsaistes saziņa ar CSP konsultantu. Turpmāk jāskatās tehnoloģiju attīstību virzienā, lai jaunās tehnoloģijas ienāktu arī CSP ikdienā un uzņēmumi varētu izvēlēties sev ērtāko datu iesniegšanas veidu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI