DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
04. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kuldīgā svinēs Lāčplēša dienu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Benefelde

Pirmdien,  11. novembrī, Kuldīgas novadā ar dažādiem pasākumiem svinēs Lāčplēša dienu – iedzīvotājiem un viesiem piedāvās apmeklēt kaujas tehnikas prezentāciju, būs arī piemiņas brīdis, militārā parāde, lāpu gājiens un svētku koncerts Sv. Annas baznīcā.  Lāčplēša dienas pasākumus Kuldīgas novada pašvaldība tradicionāli rīko kopā ar Zemessardzi.

Lāčplēša dienas pasākumi sāksies ar Nacionālo Bruņoto spēku, NATO kaujas grupas un Iekšlietu ministrijas struktūrvienību ekipējuma un tehnikas prezentāciju Pilsētas laukumā no 12.00 līdz 15.00.

Savukārt plkst. 13.00 ikviens aicināts uz piemiņas brīdi brīvības cīnītājiem Annas kapos. 

Plkst. 18.00 Pilsētas laukumā sāksies militārā parāde. Īpaši svinīgu noskaņu radīs karogu aleja. Par muzikālo noformējumu pasākumā gādās Jūras spēku orķestris.

Pēc parādes zemessargi dosies lāpu gājienā, kur laipni aicināti pievienoties arī iedzīvotāji. Lāpu iedegšana un gājiena sākums paredzēts Rātslaukumā pēc militārās parādes. Gājiena maršruts šogad vedīs no Rātslaukuma pa Baznīcas, Kalna un Mucenieku ielu līdz Sv. Annas evaņģēliski luteriskajai baznīcai.

Sv. Annas baznīcā plkst. 19.00 Lāčplēša dienas koncertā ar patriotisku un sirdij tuvu un pazīstamu dziesmu programmu uzstāsies Babītes novada jauktais koris “Maska diriģenta Jāņa Ozola vadībā. “Maska” ir viens no labākajiem Latvijas amatierkoriem. Koris šogad ieguva 2. vietu starptautiskajā konkursā “Eurovision Choir 2019” Gēteborgā, Zviedrijā. Koncerta laikā paredzēta Kurzemes divīzijas 1. Liepājas kājnieku pulka atjaunotā karoga svinīgā iesvētīšana. Ieeja koncertā – bez maksas.

Lāčplēša dienai veltīti pasākumi norisināsies arī vairākos Kuldīgas novada pagastos.

KABILĒ

11. novembrī 13.00 Kabiles saieta namā “Sencis” – Lāčplēša dienas ietvaros sadarbībā ar Z. A. Meierovica Kabiles pamatskolu radošā darbnīca “Sveiciens Bermontiādei”.

LAIDOS

11. novembrī 16.45 – lāpu gājiens no Laidu muižas uz “Bitīti”. 17.00 pie “Bitītes” – Lāčplēša dienai veltīts atceres pasākums “Nesīsim gaismu Latvijai”. Piedalīsies sieviešu vokālais ansamblis “Vēja ziedi”, vadītāja Dagnija Šteinberga.

PADURĒ

11. novembrī 17.30 pie Padures pārvaldes ēkas – Lāčplēša dienas pasākums. Padures pagasta iedzīvotāji aicināti veidot gaismas ceļu no svecēm. Būs patriotiska mūzika un stāsti no vēstures notikumiem. Cienāsim ar siltu tēju un pīrāgiem.

VĀRMĒ

11. novembrī Vārmē lāpu gājiens un atceres brīdis “Kur  divi gaismas ceļi satiekas”. 17.00 lāpu gājienā no Vārmes pamatskolas un pagasta pārvaldes dosimies uz parku “Aizupītes”, kur 17.30 notiks muzikāls atceres brīdis ar dalībniekiem no grupas “Trejasmens”. Gājienā lūgums ņemt līdzi lāpas, ikviens aicināts gājēju takas malā nolikt svecītes, lai izgaismotu gaismas ceļu!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI