DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. novembrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Izsludināta pieteikšanās projektu konkursiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 1.novembra līdz 16.decembrim Valmieras pilsētas pašvaldība aicina iesniegt projektu pieteikumus bērnu un jauniešu nometņu rīkošanai, kultūras norišu īstenošanai vai sportiska dzīvesveida popularizēšanai. Projektu īstenošanas laiks noteikts līdz 2020.gada nogalei. 

Pieteikums jāiesniedz līdz 2019.gada 16.decembra plkst.12.00 Valmieras pilsētas pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā Lāčplēša ielā 2 vai arī ieskanēts un parakstīts ar drošu elektronisko parakstu (e-parakstu) jāsūta uz e-pastu pasts@valmiera.lv ar norādi “Pieteikums projektu konkursam”. Papildu informācija, kā arī pieteikuma veidlapas atrodamas Valmieras pilsētas pašvaldības mājaslapas www.valmiera.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Projektu konkursi”.

Bērnu un jauniešu nometņu projektu konkurss rīkots ar mērķi veicināt bērnu un jauniešu izglītošanos un saturīgu brīvā laika pavadīšanu. 2020.gadā par bērnu un jauniešu projektu konkursa prioritātēm izvirzītas:

  • nometnes un aktivitātes, kas veicina jauniešu interesi par  vides zinātnēm, tehnisko jaunradi;
  • nometnes, kas rosina jauniešu interesi par uzņēmējdarbību, attīsta un veido līderības prasmes;
  • nometnes, kas rosina bērnu un jauniešu talantu attīstību kultūrizglītībā;
  • nometnes, kas veicina svešvalodu apguvi;
  • nometnes, kas veicina bērnu ar speciālām vajadzībām iekļaušanu;
  • nometnes, kas nodrošina sporta pamatprasmju apguvi un/vai vispārējās fiziskās sagatavotības attīstīšanu (peldēšana, velobraukšana, vingrošana u.c.).

Savukārt, lai attīstītu daudzveidīgu kultūrvidi un bagātinātu kultūras piedāvājumu, aicinām piedalīties kultūras projektu konkursā. Prioritāri tiks atbalstīti pieteikumi, kas ar saturiski kvalitatīvu un profesionālu piedāvājumu papildinās:

  • Valmieras Mākslas dienas, kas 2020.gadā norisināsies no 1.aprīļa līdz 1.maijam, šoreiz izvēloties vadmotīvu “Kustība”;
  • Valmieras pilsētas svētku programmu (24.-26.jūlijs);
  • Valmieras vasaras teātra festivālu, velo un kino festivālu  “Kinopedālis” vai citus pilsētas lielākos kultūras notikumus.

Tāpat par prioritāti tiks uzskatīti projekti, kas paredz meistarklašu, radošo darbnīcu, kultūras forumu rīkošanu, veicina laikmetīgās mākslas pieejamību un iepazīšanu Valmierā, kā arī piedāvā Valmieras kultūras un dabas videi atbilstošas unikālas kultūras aktivitātes.

Turpretim sporta projektu konkursa mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu, sporta un brīvā laika pavadīšanas iespējas, kā arī veicināt sporta attīstību Valmierā. Konkursā gaidīti pieteikumi, paredzot aktivitātes, kas:

  • veicina tautas sporta attīstību (iedzīvotāju iesaiste, Valmieras kā sportiskas pilsētas atpazīstamība);
  • norisinās rudens un ziemas sezonā (koptreniņi, skriešanas un orientēšanās seriāli, kontūrskrējieni, nūjošana u.c.);
  • veltītas valsts svētkiem;
  • rosina iesaistīties jauniešus, piedāvājot viņiem saistošus seminārus, meistarklases, tikšanās ar iedvesmojošiem cilvēkiem.

Atbilstoši nolikumam “Valmieras pilsētas pašvaldības projektu konkursi” pretendenti drīkst iesniegt tikai vienu projektu vienā konkursā (kultūras, sporta vai bērnu un jauniešu nometņu konkursā).

Pašvaldības projektu konkursos var piedalīties izglītības iestādes un nevalstiskās organizācijas, nodibinājumi un biedrības.

Pretendentiem jāparedz, ka idejas jārealizē Valmieras pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā 2020.gadā. Pašvaldība līdzfinansējumu piešķirs līdz 50% no iesniegtā projekta atbilstošo izmaksu kopējās summas, kas iekļaujas apmērā līdz 2000 EUR.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI