DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš ar mazākumtautību organizācijām pārrunā sabiedrības integrācijas jautājumus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ceturtdien, 31. oktobrī, tikās ar Kultūras ministrijas Mazākumtautību nevalstisko organizāciju komitejas pārstāvjiem, lai iepazītos ar situāciju mazākumtautību jomā, kā arī pārrunātu ar sabiedrības integrāciju saistītos jautājumus. Šāda veida nepastarpināta tikšanās starp Ministru prezidentu un mazākumtautību nevalstisko organizāciju pārstāvjiem notika pirmo reizi.

Tikšanās laikā Kultūras ministrijas pārstāvji iepazīstināja ar situāciju un valsts politiku mazākumtautību jomā. Kultūras ministrijas Mazākumtautību nevalstisko organizāciju komitejā pārstāvētas 16 mazākumtautību organizācijas. Latvijā kopumā vairāk nekā 400 nevalstiskās organizācijas strādā mazākumtautību jomā.

Pārstāvji no krievu, baltkrievu, romu, vāciešu, poļu, arābu, lietuviešu, igauņu un ukraiņu nevalstiskajām organizācijām informēja par savu organizāciju aktualitātēm. Vairāku biedrību pārstāvji norādīja, ka šobrīd viens no aktuālākajiem jautājumiem ir izglītības jomas reforma, kas skars arī mazākumtautību izglītības iestādes.

“Latvijā mazākumtautībām ir iespēja kopt savu kultūru, valodu un identitāti Latvijā. Tās aktīvi piedalās pilsoniskās sabiedrības dzīvē. Esmu gandarīts par šodienas tikšanos un ceru uz aktīvu dialogu turpmāk,” pēc tikšanās pauda K. Kariņš, pateicoties ārštata padomniekam sabiedrības integrācijas jautājumos Hosamam Abu Meri par noorganizēto tikšanos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI