DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

Jau katrs ceturtais pasažieris vilciena biļeti iegādājas elektroniski

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pēc 5% atlaides ieviešanas elektroniskajām vilciena biļetēm š.g. septembrī pārdoto e-biļešu skaits sasniedzis 22.8% no kopējā vienreizējo biļešu apjoma. Kopumā 2019. gada deviņos mēnešos AS „Pasažieru vilciens” pakalpojumus izmantojuši 14.07 miljoni pasažieru, kas ir par 2.2% vairāk nekā līdzvērtīgā laika posmā 2018. gadā.

Lielākais pasažieru apjoms arī šajā periodā saglabājies Tukuma līnijā, šajā virzienā līdz septembra beigām ir veikti 5.15 miljoni braucienu. Aizkraukles līnijā 2019. gada pirmajos deviņos mēnešos ir braukuši 3.41 miljoni pasažieru (pieaugums par 2.6%), Jelgavas līnijā – 2.29 miljoni pasažieru (pieaugums 6.1%). No dīzeļvilcienu maršrutiem visbiežāk izmantotā ir Valgas līnija, tajā šogad ir veikti 756.6 tūkstoši braucienu vilcienā, kas ir par 11% vairāk nekā 2018. gada pirmajos deviņos mēnešos.

Mūsu pasažieru visiecienītākais vilcienu biļešu veids joprojām ir vienreizējās biļetes, 2019. gada deviņos mēnešos šo biļešu veidu braucienam vilcienā ir izvēlējušies 67.4% pasažieru, bet pārējie 32.6% braucienam ir izmantojuši kādu no piedāvātajiem abonementa biļešu veidiem.

Lai mudinātu pasažierus vēl aktīvāk izmantot iespēju vilcienu biļetes iegādāties elektroniski, visām vilcienu biļetēm, kuras tiek iegādātas internetā un mobilajās lietotnēs, sākot no š.g. 20. augusta tiek piemērota 5% atlaide. “Pasažieru vilciena” klienti šo iespēju novērtē, un elektroniski iegādāto biļešu skaits ir ievērojami pieaudzis. Šī gada septembrī  “Pasažieru vilciena” mājaslapā, mobilajā lietotnē un pie citiem tirgotājiem ir nopirktas vairāk nekā 235 tūkstoši vilcienu e-biļetes, kas ir par 107.8 % vairāk nekā pērnā gada septembrī. Septembrī elektroniski pārdoti jau 22.8% no kopējā vienreizējo biļešu apjoma, t.i., teju katra ceturtā vienreizējā vilciena biļete tiek pirkta e-vidē.

Pasažieru pārvadājumu nodrošināšanai ikdienā tiek izmantoti 23 elektrovilcienu sastāvi un 18 dīzeļvilcienu sastāvi.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI