DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU notiks elektronikai veltīti pasākumi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Elektronikas un elektrotehnikas fakultātē (ETF) 8. novembrī norisināsies «Starptautiskā studentu un skolēnu elektronikas olimpiāde 2019», kurai vēl līdz 2. novembrim var pieteikties gan Latvijas, gan ārvalstu studenti un skolēni. Nākamajā dienā, 9. novembrī, uz aizraujošām aktivitātēm «Elektronikas dienā», kas tiek rīkota sadarbībā ar Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas  rūpniecības asociāciju (LETERA), tiek gaidīti skolēni un pedagogi. Abi pasākumi norisināsies Elektronikas nedēļas laikā, kas no 4. līdz 9. novembrim notiks ETF.

Elektronikas nedēļu ievadīs trīs vieslekciju cikls, kurā uzstāsies uzņēmumu «Gamechanger Audio», «Schneider Electric», kā arī Elektronikas un datorzinātņu institūta pārstāvji. Lekcijas notiks 4. novembrī plkst. 16.30, 5. novembrī plkst. 18.00 un 6. novembrī plkst. 16.30.

8. novembrī «Starptautiskajā studentu un skolēnu elektronikas olimpiādē 2019», kuru rīko RTU ETF studentu pašpārvalde, spēkiem elektronikas zināšanās un prasmēs mērosies skolēni un studenti. Šogad olimpiādei pirmo reizi var pieteikties arī ārvalstu studenti un skolēni. Olimpiādes dalībniekiem būs jārisina gan teorētiskie uzdevumi, kuros tiks pārbaudītas galvenokārt fizikas un elektronikas zināšanas, gan praktiskie uzdevumi, kuros tiks pārbaudīta dalībnieku spēja lodēt un salikt produktu. Olimpiādes gaitā norisināsies arī vieslekcija. Olimpiādes uzvarētāji saņems iespaidīgas balvas.

Sestdien, 9. novembrī, plaša pasākumu programma sagatavota ikgadējās «Elektronikas dienas 2019» dalībniekiem – skolēni varēs piedalīties elektronikas konkursā «Jaunais elektroniķis», izglītojošā spēlē un interaktīvā darbnīcā  par videi draudzīgu rīcību ar elektroierīču un bateriju atkritumiem un citās aktivitātēs. Būs aplūkojama arī elektronikas pulciņu darbu izstāde. Savukārt skolotāji varēs piedalīties informatīvā seminārā.

Visi Elektronikas nedēļas pasākumi norisināsies RTU ETF telpās, Āzenes ielā 12. Plašāka informācija RTU ETF Facebook lapā: facebook.com/rtuetfsp

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI