DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš: nākamā ES daudzgadu budžeta prioritāte – klimata politika

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru kabinets otrdien, 29. oktobrī, izskatot Finanšu ministrijas pusgada ziņojumu par Kohēzijas politikas Eiropas Savienības (ES) fondu investīciju aktualitātēm, diskutēja par nākamo ES daudzgadu budžetu. Ministru prezidents Krišjānis Kariņš norāda, ka diskusijās ar ES līderiem par nākamo daudzgadu budžetu skaidri redzama tendence galveno uzsvaru likt uz klimata politiku, kas jāņem vērā, gatavojot Latvijas prioritātes.

“Valdība šodien deva skaidru signālu valsts pārvaldei – pasaule ir mainījusies, mums jāmainās līdzi, pārorientējoties uz klimata politiku vērstiem investīciju projektiem, lai turpinātu pēc iespējas sekmīgāk ieguldīt Eiropas Savienības fondu līdzekļus tautsaimniecībā. Mums ir jādomā, kā attīstīt tautsaimniecību roku rokā ar Eiropas Savienības klimata politiku,” pauda K. Kariņš.

Jau ziņots, ka pēdējā Eiropadomes sēdē 17. un 18.oktobrī viens no jautājumiem, ko apsprieda ES dalībvalstu līderi, bija nākamais ES daudzgadu budžets. K. Kariņš pēc Eiropadomes sēdes uzsvēra, ka Eiropai ir nepieciešams budžeta apjoms, kas nodrošina izaugsmi visās dalībvalstīs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI