DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas un Krievijas eksperti pārrunā ekonomiskās sadarbības aktualitātes

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 25. oktobrī Maskavā notika Latvijas – Krievijas Starpvaldību komisijas Ekonomiskās sadarbības darba grupas desmitā sanāksme, kurā dalībnieki pārrunāja Latvijas – Krievijas ekonomiskās sadarbības jautājumus, atzīmējot pēdējo gadu pozitīvo dinamiku savstarpējā tirdzniecībā un tūrismā.

Valstu pārstāvji pauda interesi arī turpmāk veicināt sadarbību šajās jomās un izteica gatavību pievērsties arī pārtikas un veterinārās uzraudzības jomai, lai nodrošinātu drošu produkcijas piegādi abu valstu patērētājiem. Ar Krievijas ekspertiem tika pārrunāti problēmjautājumi saistībā ar automašīnu pagaidu ievešanu, kā arī preču marķēšanas prasības ieviešanu Krievijas Federācijā. Latvijas pārstāvji aicināja turpināt dialogu starpvalstu pārrobežu frekvenču koordinācijas jautājumā, kā arī uzturēt sadarbību starp atbildīgajām institūcijām statistikas datu analīzes un salīdzināšanas jautājumos. Eksperti arī pārrunāja enerģētikas aktualitātes.

Latvijas delegāciju vadīja vēstnieks – Ārlietu ministrijas Ārējās tirdzniecības un ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas departamenta direktors Indulis Ābelis. Latviju sarunās pārstāvēja Ārlietu, Ekonomikas un Satiksmes ministriju amatpersonas, kā arī eksperti no Valsts ieņēmuma dienesta Muitas pārvaldes un Pārtikas un veterinārā dienesta. Sanāksmē tika panākta vienošanās par nākamās darba grupas tikšanās organizēšanu 2020. gadā Latvijā.

Ekonomiskās sadarbības darba grupa tika izveidota saskaņā ar 2006. gada 13. oktobrī Maskavā parakstīto Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības vienošanos par Latvijas – Krievijas Starpvaldību komisijas izveidošanu ekonomiskās, zinātniski tehniskās, humanitārās un kultūras sadarbības jomās. Komisijā darbojas Ekonomiskās, Humanitārās, Reģionālās sadarbības, kā arī Transporta darba grupas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI