DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība
1
1

Esi redzams diennakts tumšajā laikā!

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Gada pēdējie un pirmie mēneši ar saules gaismu nelutina, tāpēc Valmieras pilsētas pašvaldības policija aicina gājējus un velobraucējus būt redzamiem satiksmes dalībniekiem diennakts tumšajā laikā. Tikpat svarīgi par redzamību tumsā parūpēties ir cilvēkiem, kas diennakts tumšajā laikā – agrās rīta stundās un vakaros – no rudens lapām, sniega vai ledus attīra sava īpašuma piegulošajā teritorijā esošās gājēju ietves.

Diennakts tumšajā laikā labāk var pamanīt tos gājējus, kas valkā gaišas vai spilgtas krāsas apģērbu. Lai arī pilsētas ielas tiek izgaismotas, arī Valmierā gājējiem ir ieteicams apģērbā iestrādāt dažādus atstarojošus elementus. Ja jādodas pa mazapgaismotām takām un ceļiem, vēlama ir lukturīša lietošana. Tas palīdzēs izvairīties no traumām un vairos redzamību. Savukārt cilvēkiem, kas veic ietvju un brauktuvju malu tīrīšanu, vēlams darba laikā lietot atstarojošās vestes, tādējādi pasargājot sevi no iespējamas sadursmes ar automašīnu.

Ņemot vērā siltos un mitros laikapstākļus, arī vēlā rudenī un ziemā ir valmierieši, kas izvēlas pārvietoties ar velosipēdiem. Atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem, braucot diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos, velosipēdam abos tā sānos, riteņu abās pusēs, jābūt aprīkotam ar gaismas atstarotājiem. Priekšpusē velosipēdam jābūt aprīkotam ar baltu atstarotāju, bet aizmugurē – ar sarkanu atstarotāju. Priekšpusē ir jādeg baltas gaismas lukturim, aizmugurē – sarkanas gaismas lukturim. Ja lukturu nav vai tie nedarbojas, velosipēda vadītājam ir jābūt tērptam atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem. Velosipēdista vadītāja drošību uzlabos gan vestes, gan lukturu lietošana diennakts tumšajā laikā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI