DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Atsāksies lekciju cikls vidusskolēniem “Kā mēs sargājam Latviju?”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

29. oktobrī, ar lekcijām Jēkabpils 3. vidusskolā un Pļaviņu novada ģimnāzijā atsāksies lekciju cikls vidusskolēniem “Kā mēs sargājam Latviju?”,  ko šogad Aizsardzības ministrija rīko sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotiem spēkiem un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu.

Lekcijās “Kā mēs sargājam Latviju?” skolēni varēs uzzināt vairāk par visaptverošo valsts aizsardzību, Latvijas aizsardzības spējām un drošības izaicinājumiem, Latvijas armijas simtgadi un sabiedroto klātbūtni Latvijā. Tāpat jaunieši varēs iegūt informāciju par iespējām iesaistīties Jaunsardzē, iestāties Zemessardzē un pievienoties Nacionālo bruņoto spēku profesionālajam dienestam.

Šogad aizsardzības nozares lektoriem vairākās skolās Latvijas reģionos pievienosies arī NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīri, kuri jauniešiem stāstīs par savu pieredzi, pildot dienesta pienākumus Latvijā, un sadarbību ar Nacionālo bruņoto spēku karavīriem.

Lekcijai „Kā mēs sargājam Latviju?” šobrīd pieteikušās aptuveni 70 vidusskolas no visas Latvijas. Lekcijas notiks līdz mācību gada beigām, un vidusskolas tām varēs pieteikties mācību gada laikā pie Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Militāri publiskās informācijas nodaļas vecākās referentes Daigas Ozolas pa e-pastu Daiga.Ozola@mod.gov.lv.

Aizsardzības ministrija ikgadēji sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem organizē lekcijas Latvijas vidusskolās. Lekciju mērķis ir veicināt skolēnu izpratni par aizsardzības nozari un tās aktualitātēm, Latvijas dalību NATO, kolektīvo aizsardzību un citiem aizsardzības nozares jautājumiem, veidojot dialogu ar skolēniem par viņus interesējošiem jautājumiem.

Iepriekšējais lekciju cikls par valsts aizsardzību vidusskolēniem norisinājās 2018./2019. mācību gadā, un tā laikā lekcijas notika ap 90 Latvijas skolās.

Visaptverošās valsts aizsardzības sistēmas ieviešanas mērķis ir padziļināt visu valsts institūciju sadarbību, nodrošināt efektīvu publiskās un privātās partnerības mehānismu izstrādi, paaugstināt sabiedrības izpratni par iespējām aizsargāt sevi, savu ģimeni un Latvijas valsti, kā arī izstrādāt sabiedrības pašorganizēšanas instrumentus krīzes gadījumiem.

Šāda visaptveroša pieeja valsts aizsardzībai spēs ilgtermiņā nodrošināt Latvijas iedzīvotāju atbildīgu attieksmi pret valsti un tās drošību, mazināt plaisu starp iedzīvotājiem un valsts pārvaldes institūcijām, kā arī novērst šķelšanos starp Latvijas iedzīvotājiem.

NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu vada Kanāda, un to veido aptuveni 1400 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI